search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:38
MENU CLOSE

Απέρριψαν οι Κούρδοι την απαίτηση της Βαγδάτης να ακυρωθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

15.10.2017 14:23
«Μας χτυπούσαν με ρόπαλα, έσβησαν τσιγάρο πάνω μου»: Φρικιαστική καταγγελία για βία στρατιωτικών κατά μεταναστών στη Θράκη (Photos) - Media

 

Η ηγεσία του ιρακινού Κουρδιστάν απέρριψε σήμερα την απαίτηση της ιρακινής κυβέρνησης να ακυρώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία την οποία έθεσε ως όρο προκειμένου να διεξαχθούν συνομιλίες για την επίλυση της διαμάχης.

Κούρδοι ηγέτες που συναντήθηκαν για να συζητήσουν την κρίση στην κουρδική πόλη Ντοκάν επανέλαβαν την προσφορά τους για “ειρηνική επίλυση” της κρίσης με τη Βαγδάτη, έγραψε στο τουίτερ ο σύμβουλος του προέδρου της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, Χεμίν Χαουραμί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Μπαρζανί, ο πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ και η Χέρο Ταλαμπανί, χήρα του Τζαλάλ Ταλαμπανί, ενός κούρδου ηγέτη που πέθανε νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Οι κούρδοι ηγέτες απέρριψαν τις “στρατιωτικές απειλές” , όπως τις χαρακτήρισαν, των ιρακινών δυνάμεων εναντίον των μαχητών των Κούρδων πεσμεργκά και δεσμεύθηκαν να υπερασπιστούν το έδαφος που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο σε περίπτωση επίθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:36