search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:31
MENU CLOSE

Η επιβράβευση της ΓΓΙΦ στις εργαζόμενες γυναίκες που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μητρότητα

16.10.2017 12:42
Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, στην εκδήλωση του Συλλόγου Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης «Θρυαλλίδα» με θέμα «Βία κατά των γυναικών-Όχι άλλη σιωπή.» - Media
 
Στο πλαίσιο των πολιτικών στήριξης της μητρότητας και εναρμόνισης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μανώλη Μπεμπένη, Πρόεδρο και κ. Ισίδωρο Γοίλια, Γενικό Γραμματέα, καθώς και με την εργαζόμενη της τράπεζας κ. Βίκυ Τυρκαλάκου, προκειμένου να συγχαρεί την τελευταία για τον επιτυχή αγώνα της να διεκδικήσει το αυτονόητο: την άδεια ανατροφής του παιδιού της. 
 
Η Γενική Γραμματέας συνεχάρη την εργαζόμενη, η οποία, σύμφωνα με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και με την αμέριστη συμπαράσταση του σωματείου της, πέτυχε, παρά τις αρχικές δυσκολίες, τη διευθέτηση του αιτήματός της για σωρευτική χορήγηση του μειωμένου ωραρίου. 
 
Ακολούθως, η Γενική Γραμματέας επεσήμανε τις  δυσμενείς συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στο καθεστώς των αδειών που σχετίζονται με τη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών.
 
Περαιτέρω, αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020,  βασικός άξονας του οποίου είναι η ισότιμη ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας και η εναρμόνιση οικογενειακής, επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Με αυτό το σκοπό, η ΓΓΙΦ συνεργάζεται με τα ανάλογα υπουργεία, πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε εργοδοτικούς φορείς και σωματεία και χαράσσει πολιτικές για την ισότιμη μεταχείριση αντρών και γυναικών στην εργασία και για την προστασία της μητρότητας. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Γραμματέας θεωρεί αυτονόητη την τήρηση από τους εργοδότες της εργατικής νομοθεσίας, των κλαδικών  και επιχειρησιακών συμβάσεων  για την προστασία της γονεϊκότητας και των αδειών ανατροφής παιδιών. Παράλληλα, ενθαρρύνει τις γυναίκες και τα σωματεία που τις στηρίζουν να αγωνίζονται, όπου παρατηρούνται φαινόμενα αυθαιρεσίας από την εργοδοσία. 
 
Τέλος, η Γενική Γραμματέας τόνισε την ηθική και έμπρακτη συμπαράσταση της ΓΓΙΦ στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και επεσήμανε ότι η προστασία της μητρότητας και της πατρότητας, αλλά και η εφαρμογή της ισότητας των φύλων στην εργασία και σε όλους τους εργασιακούς χώρους είναι θέμα δημοκρατίας. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:30