search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:55
MENU CLOSE

Σφοδρές αντιδράσεις για την Ηριάννα – ΣΥΡΙΖΑ: Πλήττεται η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη

16.10.2017 16:24
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα για την Ηριάννα και τον Περικλή - Media

 

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η νέα απόρριψη αυτή τη φορά από το Εφετείο Αναστολής της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή μέχρις ότου η υπόθεσή τους εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου, με μέρος του κοινού να πετά μπουκάλια και καρέκλες, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αδειάσει η αίθουσα.

Εν τω μεταξύ, στο Σύνταγμα αναμένεται να συγκεντρωθούν απόψε στις 8 ομάδες αλληλέγγυων στην Ηριάννα και τον Περικλή μετά την απόφαση του Εφετείου.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν για δεύτερη φορά οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης».

Παράλληλά, το ΚΚΕ τόνισε ότι «η προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα»

Το ΚΚΕ επιρρίπτει «Τεράστιες ευθύνες» στην κυβέρνηση καθώς «διατηρεί άθικτο και εμπλουτίζει συνεχώς το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15