search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:53
MENU CLOSE

Σεξουαλικά σκάνδαλα και εκτός Χόλιγουντ – Μπιορκ: Με παρενόχλησε Δανός σκηνοθέτης – Λαρς φον Τρίερ: Δεν συνέβη τίποτα

16.10.2017 17:01
Σεξουαλικά σκάνδαλα και εκτός Χόλιγουντ - Μπιορκ: Με παρενόχλησε Δανός σκηνοθέτης - Λαρς φον Τρίερ: Δεν συνέβη τίποτα - Media

 

Η αποκάλυψη του σκανδάλου του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν και των πολλαπλών καταγγελιών από γυναίκες ότι τις παρενόχλησε ή ότι και τις κακοποίησε σεξουαλικό φαίνεται ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και τα στόματα και ότι η συνήθεια της σεξουαλικής παρενόχλησης δεν περιορίζεται στο Χόλιγουντ.

Αυτή τη φορά, η καταγγελία προέρχεται από την Ισλανδή τραγουδίστρια Μπιορκ, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Χορεύοντας στο σκοτάδι» του Δανού σκηνοθέτη -και «κακού παιδιού» του ευρωπαϊκού σινεμά- Λαρς φον Τρίερ.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή της, η Μπιορκ ανέφερε ότι Δανός σκηνοθέτης «με τιμωρούσε και έδινε στο συνεργείο του την εντύπωση ότι εγώ προκαλούσα τα προβλήματα», επειδή, όπως έγραψε η ίδια «απέκρουσα κατ’ επανάληψη τον σκηνοθέτη».

«Αντιλήφθηκα ότι το γεγονός ότι ένας σκηνοθέτης μπορεί να αγγίζει και να παρενοχλεί τις ηθοποιούς κατά βούληση και ότι η βιομηχανία του κινηματογράφου το επιτρέπει είναι παγκόσμιο φαινόμενο», πρόσθεσε η Μπιορκ, κάνοντας λόγο για «μια ομάδα δέκα προσώπων που επέτρεπε και (…) ενθάρρυνε» τη στάση του σκηνοθέτη.

Απαντώντας στην Μπιορκ, ο φον Τρίερ απέρριψε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι «δεν συνέβη τίποτα τέτοιο. Το γεγονός είναι ότι δεν ήμασταν φίλοι», στην εφημερίδα Jyllands-Posten, ενώ και ο παραγωγός Πέτερ Άλμπεκ Γιένσεν, που έχει συνεργαστεί με τον Τρίερ σε πολλές ταινίες, είπε στην εφημερίδα ότι ο ίδιος και ο σκηνοθέτης είναι τα «θύματα» στην ιστορία αυτή.

Εξήγησε μάλιστα ότι «αυτή η γυναίκα ήταν πιο ισχυρή από εμάς τους δύο και την εταιρεία μας, τους διέταζε όλους» και εξαιτίας της κινδύνευε «μια ταινία στην οποία επενδύσαμε 100 εκατομμύρια κορώνες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:53