search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:18
MENU CLOSE

Συνάντηση πρωθυπουργού με τον δήμαρχο του Σικάγο: Με το βλέμμα στο μέλλον

16.10.2017 17:59
Συνάντηση πρωθυπουργού με τον δήμαρχο του Σικάγο: Με το βλέμμα στο μέλλον - Media

 

Με το δήμαρχο Σικάγο Ραμ Εμάνουελ συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ εν συνεχεία θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη του Ιλινόις, Μπρους Ρόνερ . Μετά τις συναντήσεις αυτές, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μίλησε στο Chicago Council on Global Affairs, αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας ότι «η Ελλάδα επέστρεψε, η Ελλάδα είναι και πάλι ισχυρή, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στη χώρα».

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στην αναβαθμισμένη συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη σημαντική στήριξη που είχε η Ελλάδα το 2015 αλλά και σήμερα.

«Πιστεύουμε σθεναρά, ότι αυτή είναι η στιγμή για την ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, με το βλέμμα στο μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε επίσης το “1871” Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center. Πρόκειται για ένα χώρο 500 στρεμμάτων, που φιλοξενεί εκατοντάδες καινοτόμες επιχειρήσεις, start up αλλά και ερευνητές καθώς υπάρχει συνεργασία με πανεπιστήμια. Βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη projects στα οποία συμμετέχουν 14 χώρες, καθώς και ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την πολιτεία του Σικάγο και τα δημόσια σχολεία της πόλης.

«Το Σικάγο είναι παράδειγμα μια πόλης που αντιμετώπισε την αποβιομηχάνιση με στροφή σε μια οικονομία που στηρίζεται στην έρευνα και στην καινοτομία», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:17