17/11/2018 16:31:42

Μητσοτάκης: «Από ιδεοληψία, τυχοδιωκτισμό ή και ανεπάρκεια, έχουν ήδη χαθεί μεγάλες ευκαιρίες»

Μητσοτάκης: «Από ιδεοληψία, τυχοδιωκτισμό ή και ανεπάρκεια, έχουν ήδη χαθεί μεγάλες ευκαιρίες» - Media
 
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου των Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστο Παπαγεωργίου, «Το ευρωπαϊκό φαινόμενο: Η ενοποίηση και οι προσπάθειες υλοποίησης της ιδέας».
 
«Από ιδεοληψία, τυχοδιωκτισμό ή και ανεπάρκεια, έχουν ήδη χαθεί μεγάλες ευκαιρίες. Την ώρα που όλη η Ευρώπη καταλάβαινε την ανάγκη χαλάρωσης της λιτότητας, η σημερινή Κυβέρνηση με την ανεύθυνη τακτική της όχι μόνο έβλαψε τη χώρα, αλλά έχασε την ευκαιρία βελτίωσης των δημοσιονομικών μας στόχων, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα σε μακρά λιτότητα για πολλά ακόμα χρόνια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
 
Ακολούθως υποστήριξε ότι «η Ελλάδα είναι σήμερα, λόγω των ανεύθυνων επιλογών της κυβέρνησης, μεταρρυθμιστικά δυσκίνητη, δημοσιονομικά επισφαλής και αναπτυξιακά χωρίς προσανατολισμό. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο χρόνος περνά αμείλικτα και οι ευκαιρίες χάνονται η μία μετά την άλλη».
 
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «μετά από τόσα χρόνια ύφεσης και στασιμότητας το ελατήριο της ελληνικής ανάπτυξης μπορεί και πρέπει να εκτιναχθεί. Αν κάτι το εμποδίζει είναι οι αλλοπρόσαλλες επιλογές της σημερινής κυβέρνησης. Οι ιδεοληπτικές αμφιθυμίες στην προσέλκυση επενδύσεων και ιδίως η υπερφορολόγηση».
 
Αναφέρθηκε στη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain), λέγοντας ότι δυσκολεύει σημαντικά τις οικονομικές μας προοπτικές. Και αυτή είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της αυριανής μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης, είπε. «Να δημιουργήσει τα κίνητρα επιστροφής δεκάδων χιλιάδων νέων, δημιουργικών ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μας».
 
Για παράδειγμα, είπε, δεν μπορεί να είναι ανεκτό μία χώρα να φορολογεί με εξωπραγματικούς συντελεστές την εργασία, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, ωθώντας στη μετανάστευση τα πιο εξειδικευμένα στελέχη της.
Αναφέρθηκε στην πορεία της Ευρώπης επισημαίνοντας τον κίνδυνο του λαϊκισμού: «Όμως, όπως μας υπενθύμισαν οι εκλογές στην Αυστρία, με την άνοδο της ακροδεξιάς, οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του στείρου εθνικιστικού ευρωσκεπτικισμού παραμένουν ισχυρές.
 
Σε όλη την Ευρώπη σημειώθηκε άνοδος του ευρωσκεπτικισμού - σε ορισμένες χώρες τέτοιου είδους κόμματα βρίσκονται στην κυβέρνηση. Τα αίτια της κρίσης είναι πολλά. Καταρχάς υπάρχουν δομικές αδυναμίες στην αρχιτεκτονική της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, τις οποίες δεν μπορούμε να παραβλέπουμε. Είναι επίσης γεγονός ότι η ΕΕ συχνά αποτέλεσε άλλοθι για την επιβολή δυσάρεστων μέτρων σε εθνικό επίπεδο. Σήμερα όμως οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ανασυντάσσονται. Οι ευρωσκεπτικιστές ηττήθηκαν σε πολλές και σημαντικές χώρες της Ευρώπης».
 
Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας υπέγραψε το μνημόνιο των μνημονίων
Η δόλια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αμφισβητήσει την Ευρώπη οδήγησε σε δική του ήττα και τον ανάγκασε να υποχωρήσει μετά το δημοψήφισμα ατάκτως και να υπογράψει το μνημόνιο των μνημονίων, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου.
 
Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να ενισχυθεί και να επεκταθεί στον πολιτικό και αμυντικό τομέα με κοινή πολιτική άμυνας αλλά και κοινή υπηρεσία συνοριοφυλακής για την από κοινού αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Πρέπει να αναστήσουμε και να ανασυστήσουμε το ευρωπαϊκό όραμα, κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.
 
 
Η διεθνής οικονομική κρίση βρήκε την Ευρωπαϊκή Ένωση απροετοίμαστη και οδήγησε την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία να μπουν σε προγράμματα, ανέφερε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας. Η ευρωπαϊκή ιδέα ξεπήδησε ως μία ανάγκη των λαών της Ευρώπης να διασφαλίσουν την ειρήνη. «Η Ελλάδα που έδωσε πολλά στο ευρωπαϊκό φαινόμενο πρέπει να είναι μέσα στα πράγματα, να είναι μέσα στην βάρκα», ανέφερε ο έτερος των συγγραφέων Χρήστος Παπαγεωργίου.
 
(πηγή: enikonomia.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.