search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:19
MENU CLOSE

Ο Τσίπρας στις ΗΠΑ, «σαν έτοιμος από καιρό»

17.10.2017 07:49

 

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, μπορεί κανείς να την δει με όποια ματιά θέλει.

– Αν είναι γκράντε κυβερνητικός συριζαίος, δηλώνει ενθουσιασμένος που ο Τσίπρας «για πρώτη φορά ακούει καλά λόγια για την Ελλάδα».
– Αν είναι πούρος αντιπολιτευόμενος, δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και στους Αμερικάνους, χωρίς να πάρει τίποτα, κάνει επικοινωνιακό σώου έχει ξεχάσει τα συνθήματα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «ας μη μας βρει άλλο κακό με μια εκλογή Τράμπ».
– Αν είναι μεγαλο-παράγοντας της οικονομίας, ζητά από τον Τσίπρα να τα δώσει όλα για να προσελκύσει Αμερικανούς επιχειρηματίες για να επενδύσουν στην χώρα.
– Αν είναι ψύχραιμος παρατηρητής, περιμένει να δει αυτό που συνέβαινε πάντα μετά από μια τέτοια επίσκεψη: Ότι θα δώσουμε πολλά είναι βέβαιο. Ότι δεν θα πάρουμε κάτι ουσιαστικό είναι και πάλι…απολύτως βέβαιο!

Όμως παρά τις όποιες θέσεις μπορεί να  έχει κάποιος- και μάλιστα μεσούσης της επίσκεψης – ας κάνουμε τρεις προσεγγίσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα.
1) Ο Πρόεδρος Τράμπ, είναι αποδυναμωμένος εσωτερικά και παγκόσμια, εξ αιτίας των θέσεων του για μια σειρά θέματα που αφορούν είτε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικονομίας, είτε θέσεις και δηλώσεις του, που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι 3o παγκόσμιο πόλεμο! Έτσι λοιπόν η αξιοπιστία των δηλώσεών του είναι αμφισβητήσιμη. 
2) Είναι βέβαιο, ότι η αμερικανική διοίκηση (Πεντάγωνο, Στέητ Ντιπάρτμεντ) θα επιδιώξει την ανανέωση της σύμβασης για την παραμονή της βάσης της Σούδας για μεγαλύτερη διάρκεια από ένα χρόνο( που ισχύει τώρα).
Επίσης θα θελήσουν να υπογραφούν προσύμφωνα για αμυντικά προγράμματα ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, με διακρατικές συμφωνίες.
3) Θα εκφραστεί για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών για επενδύσεις στην Ελλάδα, με ευνοϊκό πλαίσιο διευκολύνσεων από μεριάς μας, βεβαίως βεβαίως!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών (για πολλοστή φορά και σε κάθε επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού εδώ και τριάντα χρόνια) οι οποίοι δηλώνουν μεν, αλλά ελάχιστοι έχουν επενδύσει στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ θα τα μετρήσουμε σε βάθος χρόνου. 

Εκείνο που μπορεί να πει κανείς σήμερα με σιγουριά σήμερα είναι ένα. Αυτή η επίσκεψη Τσίπρα ήταν πολύ πιο οργανωμένη και επικοινωνιακά σχεδιασμένη από την προηγούμενη. Και ο ίδιος «σαν έτοιμος από καιρό…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:18