search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:01
MENU CLOSE

Σοκ στη Σουηδία: Έχω πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σε «ανώτατο επίπεδο» λέει η ΥΠΕΞ Μάργκοτ Βάλστρεμ

18.10.2017 16:12
Σοκ στη Σουηδία: Έχω πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σε «ανώτατο επίπεδο» λέει η ΥΠΕΞ Μάργκοτ Βάλστρεμ - Media
 
Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Μάργκοτ Βάλστρεμ αποκάλυψε σήμερα ότι «βίωσε την εμπειρία» της σεξουαλικής παρενόχλησης από πρόσωπο που ανήκει στο «ανώτερο πολιτικό επίπεδο», ενώ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook ότι συμμετέχει στην εκστρατεία #metoo, που προτρέπει τα θύματα παρενόχλησης να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες.
 
Χωρίς να επιβεβαιώσει ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνόδου με Ευρωπαίους ηγέτες και ανέφερε ένας δημοσιογράφος στα απομνημονεύματά του, η επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας είπε ότι υπήρξε θύμα παρενόχλησης κατά την άσκηση των καθηκόντων της.
 
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτό υφίσταται στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο κι ότι εγώ η ίδια βίωσα την εμπειρία» επισήμανε η υπουργός, σπεύδοντας εντούτοις να προσθέσει ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει με «τρόπο πολύ προσωπικό».
 
Το 2014 είχε αφηγηθεί σε ένα βιβλίο απομνημονευμάτων του Σουηδού δημοσιογράφου Γιαν Σχέρμαν ότι ένας από τους συνδαιτημόνες της την είχε κακόβουλα αγγίξει κατά τη διάρκεια ενός δείπνου των Ευρωπαίων ηγετών. «Ξαφνικά ένιωσα ένα χέρι στον μηρό μου. Ο διπλανός μου ήθελε να μου βάλει χέρι. Ζούσα κάτι το εξωπραγματικό» είχε περιγράψει.
 
Όπως είπε η ίδια, αφού ενημερώθηκε σχετικά με το περιστατικό, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο «επισήμανε ότι πρόκειται για ένα εντελώς απαράδεκτο γεγονός. Αγνοώ εάν εκείνος μίλησε με το πρόσωπο στο τραπέζι. Ένιωσα σοκ από αυτό που συνέβη».
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:01