search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:02
MENU CLOSE

Φουρόγατος, η αγριόγατα της Κρήτης – Χρειάστηκε να τη ναρκώσουν οι κτηνίατροι για να την εξετάσουν (Video)

18.10.2017 17:13
Επενδυτικός πυρετός στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  - Media

 

Ο φουριάρης αγριόγατος καθώς τον έβγαζαν από το κλουβί του οι κτηνίατροι, προσπάθησε να δραπετεύσει. Αν και μικρόσωμη, η Κρητική αγριόγατα είναι ένας εξαιρετικός κυνηγός και όπως κάθε άγριο ζώο, θέλει προσοχή.

Η γάτα είναι θηλυκού γένους και βάρους 3,5 κιλών και πιάστηκε από κυνηγό στον Ομαλό. Όλα έδειχναν ότι πρόκειται για τον θρυλικό φουρόγατο. Η γάτα μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί σε κτηνιατρείο στα Χανιά, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις ενώ έγινε και αιμοληψία από την οποία προέκυψε τελικά ότι πρόκειται για το σπάνιο είδος του φουρόγατου.

Το ζώο ήταν άγριο και προσπαθούσε να δραπετεύσει με κάθε τρόπο και παραλίγο να τραυματίσει και τους κτηνιάτρους.

Το άγριο γατί, παγιδεύτηκε  στον Ομαλό. Ένας βοσκός έβρισκε τα πρόβατα του πνιγμένα και έστησε καρτέρι να δει τι συμβαίνει. Με τη βοήθεια του κυνηγού το έπιασαν δίχως να το τραυματίσουν και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε κτηνίατρο στα Χανιά. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι πρόκειται για τον θρυλικό Κρητικό φουρόγατο.

Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο Κρητικός Αγριόγατος (Felis silvestris cretensis) ήταν για την Κρήτη ένα ζώο φάντασμα μέχρι το 1996, έως ότου δύο φοιτήτριες, μέλη Ιταλικής επιστημονικής αποστολής που μελετούσε τα σαρκοφάγα της Κρήτης, παγίδεψαν το συγκεκριμένο άτομο, σε συνεργασία με το Μουσείο.

Το ζώο κρατήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και, αφού προσαρμόστηκε πάνω του πομπός για ραδιοτηλεμετρική παρακολούθηση, αφέθηκε ελεύθερο και παρακολουθήθηκε για τρεις μήνες.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο: 

Πηγή: zapranews.gr 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:01