20/10/2018 10:42:09

Η Τουρκία «πρώτο πιάτο» στο «μενού» της Συνόδου Κορυφής

Η Τουρκία «πρώτο πιάτο» στο «μενού» της Συνόδου Κορυφής - Media
 
Μπορεί το κτίριο που θα συγκεντρωθούν οι ηγέτες της Ε.Ε. για τη Σύνοδο Κορυφής να άλλαξε, καθώς το Europa αποδεικνύεται... ανθυγιεινό, ωστόσο, η ατζέντα της Συνόδου παραμένει απαράλλαχτη και... καυτή.
 
Συγκεκριμένα, η κατάσταση στην Τουρκία αναμένεται να απασχολήσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά το δείπνο της Πέμπτης στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. 
 
Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ είχε ζητήσει προεκλογικά αυτήν τη συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να αναθερμανθούν οι σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας, την ώρα που στην πράξη έχουν παγώσει οι ενταξιακές διαδικασίες.
 
Διπλωματικές πηγές δήλωσαν ότι δεν αναμένονται αποφάσεις, ωστόσο, αναζητείται μια «ισορροπία» μεταξύ των εργαλείων πίεσης που έχει στη διάθεσή της η ΕΕ σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Τουρκία και την ανάγκη να παραμείνει η Τουρκία ένας σημαντικός εταίρος.
 
Την ίδια ώρα, η Διεθνής Αμνηστία καλεί με ανακοίνωσή της από τις Βρυξέλλες τους ηγέτες να «καταδικάσουν τη βίαιη και παρατεταμένη καταστολή των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων στην Τουρκία».
 
«Πρέπει να ζητήσουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων όσων αδίκως φυλακίστηκαν στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.