search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Σενάρια συνύπαρξης για Star και Mega…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1991
19-10-2017
19.10.2017 13:53
mega_19.jpg
 
Πολλοί ψίθυροι κυκλοφορούν τελευταία γύρω από την τύχη του Mega. Οι αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι το κανάλι θα σωθεί και ότι σε αυτό θα βοηθήσει η μετεγκατάστασή του στο κτίριο του Star γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας του, ενώ την ίδια στιγμή οι απαισιόδοξοι ισχυρίζονται ότι το μέλλον είναι αβέβαιο για τον τηλεοπτικό σταθμό που κάποτε είχε περάσει μέρες δόξας, αποδίδοντας την κατάσταση αυτή στην έλλειψη οριστικής συμφωνίας μεταξύ τραπεζών και μετόχων, σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των χρεών.
 
Ενδεικτική πάντως ότι κάτι τελικά τρέχει με αυτή την «επιχείρηση συνύπαρξης» των δύο καναλιών είναι η πρόσφατη ενημέρωση της νέας διευθύντριας ειδήσεων Μάρας Ζαχαρέα στους εργαζόμενους του Star η οποία δίνει άλλη μία ένδειξη για τη συνύπαρξη και την παράλληλη λειτουργία των δύο καναλιών, σύμφωνα με την οποία ο απερχόμενος διευθυντής ειδήσεων του STAR Κωστής Τσακανίκας θα αξιοποιηθεί στον ενημερωτικό τομέα του MEGA όταν ξαναλειτουργήσει το κανάλι. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες να ανοίξει ξανά ο σταθμός, ο οποίος αναμένεται να στεγαστεί στον τρίτο όροφο των εγκαταστάσεων του Star στην Κηφισιά. 
 
Η Μάρα Ζαχαρέα απάντησε στην εύλογη απορία των εργαζομένων πώς θα είναι εφικτό να βγαίνουν ταυτόχρονα τα δύο δελτία ειδήσεων Mega και Star, αποκαλύπτοντας ότι ανώτεροί της την ενημέρωσαν πως το δελτίο του Mega θα μετακινηθεί στις 7 το απόγευμα και το δελτίο του Star θα μεταδίδεται κανονικά στις 8. 
 
Οι σχεδιασμοί για το δελτίο ειδήσεων και τη μετεγκατάσταση, αλλά και η αναφορά ότι γίνονται προσπάθειες για την επαναλειτουργία του σταθμού αποτελούν φυσικά την αισιόδοξη πλευρά. Είναι σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στο Mega, αν ρυθμιστούν από τους μετόχους όλες οι σοβαρές εκκρεμότητες, για να μπορέσει να συμμετάσχει και στον νέο διαγωνισμό για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.
 
Και αυτό γιατί πολλοί ξεχνάνε το γεγονός ότι το Mega δεν μπορεί να προχωρήσει σε μετεγκατάσταση, αν δεν υπάρξει πρώτα συμφωνία ανάμεσα στους μετόχους του και στις τράπεζες για τα χρέη του καναλιού και το πρόγραμμα διάσωσής του. 
 
Στην περίπτωση που επικρατήσει το απαισιόδοξο σενάριο, δηλαδή στην περίπτωση που μέτοχοι και τράπεζες δεν έρθουν σε συμφωνία, τότε το κανάλι δεν θα μπορέσει να καταθέσει φάκελο για τον επερχόμενο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Δηλαδή θα αφεθεί στην τύχη του… 
 
Συμπληρωματικά ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η μετεγκατάσταση του μεγάλου καναλιού περιγράφεται κατά κάποιον τρόπο στο business plan, το οποίο επιβάλλει την ανάγκη εύρεσης νέας στέγης για τον σταθμό ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά του έξοδα, καθώς το ενοίκιο που πληρώνει ήδη το Mega είναι εξαιρετικά υψηλό. 
Είναι σαφές πάντως ότι τα σενάρια που κυκλοφορούν και αφορούν την μετεγκατάσταση του Mega, προς το παρόν παραμένουν σενάρια. Η κατάσταση σε ό,τι αφορά το Μεγάλο Κανάλι είναι περίπλοκη και στην πραγματικότητα στάσιμη… 
 
Το κανάλι είναι στον αυτόματο πιλότο παίζοντας παλαιό πρόγραμμα. Πρακτικά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε πέραν από το ότι οι εργαζόμενοι αποδεκατίζονται και η εταιρεία του καναλιού μόλις τώρα απέκτησε Δ.Σ. και έγινε και η συγκρότησή του σε σώμα, κάτι που αποτελεί ένα βήμα δειλό μεν, αλλά απαραίτητο για να μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν την ύπαρξη, την επιβίωση και την επαναλειτουργία του καναλιού. Πιθανόν οι πρώτες αποφάσεις του Δ.Σ. στην Τηλέτυπος Α.Ε. να μας δώσουν μια γεύση για την τύχη του Μεγάλου Καναλιού…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48