search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:23
MENU CLOSE

Κοινωνικές αναταραχές προβλέπει ο ILO

31.10.2011 16:04
Κοινωνικές αναταραχές προβλέπει ο ILO - Media

Νέα βαθύτερη ύφεση στην αγορά εργασίας της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει η ετήσια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) και προσθέτει ότι το γεγονός αυτό μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνικές αναταραχές

Νέα βαθύτερη ύφεση στην αγορά εργασίας της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει η ετήσια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) και προσθέτει ότι το γεγονός αυτό μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνικές αναταραχές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έκθεση, η ασθενική οικονομική ανάκαμψη έχει αρχίσει να επηρεάζει την αγορά εργασίας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οργανισμού σε δύο χρόνια θα υπάρχει έλλειψη 40 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον κόσμο.

«Εκτιμούμε ότι τις δύο προσεχείς χρονιές οι ανάγκες σε θέσεις εργασίας της παγκόσμιας οικονομίας ανέρχονται σε 80 εκατομμύρια (…) για να επανέλθει το ποσοστό της απασχόλησης στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από την κρίση», δήλωσε ο διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών (IIES) του ILO Ρέιμοντ Τόρες. Προσθέτει όμως ότι «αν οι τάσεις επιβεβαιωθούν, η παγκόσμια οικονομία θα δημιουργήσει μόνον 40 εκατομμύρια θέσεις εργασίας».

Παράλληλα ο ILO τονίζει ότι σε 45 χώρες από τις 118 που εξετάστηκαν «ο κίνδυνος κοινωνικών ταραχών μεγεθύνεται» με την πρώτη θέση να καταλαμβάνουν χώρες από την ΕΕ και να ακολουθούν ο αραβικός κόσμος και η Ασία.

Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα τρεις ημέρες πριν από τη συνάντηση των είκοσι πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη στις Κάννες και ο ILO καλεί τους G20 να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις των οικονομικών πολιτικών τους στην απασχόληση και να συντονίσουν τις πολιτικές τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:23