search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:54
MENU CLOSE

Αστυνομικοί εναντίον… αστυνομικών στην Κρήτη: Στα δικαστήρια έφτασε η πρωτοφανής κόντρα

20.10.2017 16:49
Θυμίζει Τζορτζ Φλόιντ: Αστυνομικοί έριξαν κάτω και πάτησαν στο λαιμό μαύρο άνδρα (Video) - Media

 

Μέχρι τα δικαστήρια έφτασε η κόντρα στους κόλπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με το συνδικαλιστικό όργανο να βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας … πρωτοφανούς ομηρίας και τον “πόλεμο” να … μαίνεται μεταξύ της διχασμένης διοίκησης του. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου ωστόσο με απόφαση του απέρριψε την αίτηση των αστυνομικών.

Την Παρασκευή, περισσότερα από 100 μέλη της Ένωσης προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και ζητώντας να οριστεί προσωρινή διοίκηση μέχρι να προχωρήσουν στις εκλογές. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου ωστόσο με απόφαση του απέρριψε την αίτηση των αστυνομικών για ορισμό προσωρινής διοίκησης και παρέπεμψε στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, τον Ιανουάριο του 2018, οπότε όμως, συμπτωματικά, έχει οριστεί να διενεργηθούν και οι εκλογές στην Ένωση.

Στη διαδικασία, εκπροσωπήθηκαν οι “5” από το νομικό τους σύμβουλο, εξηγώντας ότι η Ένωση έχει ήδη διοικητικό συμβούλιο και πως ο ορισμός προσωρινής διοίκησης δεν είναι άμεσης προτεραιότητας.

Όπως έχει γράψει το Cretalive, το πολυμελές διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης έχει χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα» και ο πόλεμος μαίνεται ανεξέλεγκτος. Το αποκορύφωμα αυτής της σφοδρής διαμάχης ήταν η  επεισοδιακή συνεδρίαση του οργάνου οπότε και η πλειοψηφία των μελών (πέντε έναντι τεσσάρων) προχώρησε σε «ανακατάληψη» των θέσεων του προεδρείου με το αιτιολογικό ότι «δεν κάνουν καλά την δουλειά τους».

Τους καθαίρεσαν δηλαδή από τα αξιώματα τους, τα οποία ανέλαβαν οι ίδιοι παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν παραιτήσεις αλλά ούτε και υπήρξε σύγκληση της γενικής συνέλευσης που είναι και η μόνη που έχει την δύναμη να αποφανθεί επί ενός τόσου σοβαρού θέματος. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η κίνηση τους αυτή είναι καθόλα νόμιμη παρά το γεγονός ότι η θέση του νομικού συμβούλου της ΠΟΑΣΥ αποφαίνεται ότι είναι μη νόμιμη. Από την πλευρά τους οι τέσσερις υποστηρίζουν ότι δεν παραιτήθηκαν αλλά καθαιρέθηκαν χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή μη νόμιμη.

 

Πηγή: cretalive.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:54