search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:37
MENU CLOSE

Μπαράζ συλλήψεων παιδόφιλων στη Βραζιλία

21.10.2017 06:01
Μπαράζ συλλήψεων παιδόφιλων στη Βραζιλία - Media

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας, Τόρκουτα Τζάρντιμ, δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι είναι μέρος ενός εγκληματικού δικτύου που μοιραζόταν πορνογραφικές φωτογραφίες παιδιών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Στη σύλληψη 108 κατηγορούμενων για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδοφιλίας προχώρησαν οι αρχές της Βραζιλίας, στη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση τέτοιου είδους στη Λατινική Αμερική. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε 24 κράτη και στην πρωτεύουσα, τη Μπραζίλια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας, Τορκουάτο Ζαρντίμ, δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι είναι μέρος ενός εγκληματικού δικτύου που μοιραζόταν πορνογραφικές φωτογραφίες παιδιών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί ερευνώντας δεκάδες υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, CD και σκληρούς δίσκους που κατάσχεσαν, διαπίστωσαν ότι η εγκληματική ομάδα η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο δεν διαμοιραζόταν απλά υλικό αλλά το παρήγαγε κιόλας.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από έρευνα που διήρκησε έξι μήνες. Σε αυτή συμμετείχαν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Οι ερευνητές βρήκαν περισσότερα από 150.000 αρχεία που περιείχαν ύποπτες φωτογραφίες.

Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν ήταν συνταξιούχοι αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και υπεύθυνοι ομάδων ποδοσφαίρου νέων.

Ο υπουργός δικαιοσύνης είπε ότι τα μέλη του δικτύου χρησιμοποιούσα εξελιγμένες τεχνικές για να αποφεύγουν τις έρευνες της αστυνομίας. «Αποθήκευαν τις παράνομες φωτογραφίες τους σε άλλους υπολογιστές, ανυποψίαστων χρηστών, πολύ συχνά», τόνισε.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί έφτασαν σε ορισμένους από τους παιδόφιλους μέσω καταγγελιών παιδιών και εφήβων.

Δεν είναι σαφές εάν το συγκεκριμένο κύκλωμα παιδεραστίας λειτουργεί μόνο στη Βραζιλία ή εάν συνδέεται και με άλλα εγκληματικά δίκτυα στο εξωτερικό.

Πηγή: Skai

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:35