search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:43
MENU CLOSE

Η λιτότητα της Μελάνια Τραμπ: «Έκοψε» 15 υπαλλήλους της Μισέλ Ομπάμα

21.10.2017 08:21
Η λιτότητα της Μελάνια Τραμπ: «Έκοψε» 15 υπαλλήλους της Μισέλ Ομπάμα  - Media

 

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μείωσε σημαντικά τον αριθμό των υπαλλήλων που είχε στη διάθεση της στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με ανάλυση του Fox News, κατά την προεδρία Ομπάμα, η σύζυγός του Μισέλ απασχολούσε για λογαριασμό του γραφείου της στο Λευκό Οίκο 16 υπαλλήλους, οι ετήσιες απολαβές των οποίων έφταναν το 1,24 εκατομμύρια δολάρια.

Αντιθέτως, η Μελάνια Τραμπ έχει στη διάθεσή της 4 άτομα προσωπικό στο γραφείο της, με ετήσιο κόστος 486.700 δολάρια.

Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στις ετήσιες εκθέσεις που στέλνει ο Λευκός Οίκος στο Κογκρέσο, όπου αναφέρονται τα ονόματα, οι μισθοί και οι θέσεις του κάθε υπαλλήλου.

Αν υπολογιστεί το προσωπικό που εργάζεται συνολικά για την Πρώτη Κυρία και όχι μόνο όσοι απασχολούνται στο γραφείο της, τότε η διαφορά μεταξύ Μισέλ και Μελάνια είναι ακόμα μεγαλύτερη: Η σύζυγος του Ομπάμα απασχολούσε 24 άτομα συνολικά –σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της- , ενώ η σύζυγος του Τραμπ μόλις 9.

Ερωτώμενη σχετικά, η εκπρόσωπος της κυρίας Τραμπ δήλωσε πως «η Μελάνια δεν θέλει να φορτώνει τον προϋπολογισμό με χρήματα που προέρχονται από τους φορολογούμενους».

Μάλιστα, σύμφωνα με το FactCheck.org, η Μισέλ Ομπάμα απασχολούσε τους περισσότερους υπαλλήλους και από όλες τις προκατόχους της, αφού η Χίλαρι Κλίντον είχε στη διάθεση της 19 και η Λόρα Μπους 18.

Οικονομία φαίνεται ότι γίνεται και στους υπαλλήλους που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει 110 άτομα λιγότερα στη δούλεψη του απ’ ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με το Forbes. Από αυτή τη διαφορά, προκύπτει ότι σε βάση τετραετίας, ο Τραμπ θα έχει ξοδέψει 22 εκατομμύρια λιγότερα από τον προκάτοχό του σε μισθολογικό κόστος του Λευκού Οίκου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15