search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:02
MENU CLOSE

Καζάνι που βράζει η Καταλονία μετά την απόφαση Ραχόι – Πουτζντεμόν: «Η χειρότερη επίθεση από την εποχή του δικτάτορα Φράνκο»

22.10.2017 05:16
Καζάνι που βράζει η Καταλονία μετά την απόφαση Ραχόι - Πουτζντεμόν: «Η χειρότερη επίθεση από την εποχή του δικτάτορα Φράνκο» - Media

 

 

Ο αυτονομιστής πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν κατηγόρησε την ισπανική κυβέρνηση ότι κινείται «εκτός του Κράτους δικαίου» και κατήγγειλε «την χειρότερη επίθεση» κατά της Καταλονίας από την δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο, απαντώντας στην απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο της διακυβέρνησης τηε Καταλονίας και να προκηρύξει τοπικές εκλογές.

«Οι καταλανικοί θεσμοί και ο λαός της Καταλονίας δεν μπορούμε να αποδεχθούμε…τη χειρότερη επίθεση κατά των θεσμών και του λαού της Καταλονίας από τα διατάγματα του στρατιωτικού δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζντεμόν.

Η απόφαση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να ζητήσει από τη Γερουσία να τον εξουσιοδοτήσει να καθαιρέσει την καταλανική κυβέρνηση και να θέσει υπό έλεγχο το κοινοβούλιο «είναι αντίθετες με μία δημοκρατική στάση» δήλωσε. «Η επιβολή μίας μορφής κυβέρνησης που δεν ανταποκρίνεται στις επιλογές των πολιτών…παραβιάζει στο Κράτος δικαίου».

«Θα ζητήσω από το κοινοβούλιο να συγκαλέσει συνεδρίαση τη ολομέλειας» για να το συζητήσει, πρόσθεσε.

Την Πέμπτη, ο Κάρλες Πουτζντεμόν είχε απειλήσει να συγκαλέσει το τοπικό κοινοβούλιο για να κηρύξει την ανεξαρτησίας της Καταλονίας, εάν η ισπανική κυβέρνηση ενεργοποιούσε το άρθρο 155 του Συντάγματος.

Ομως το βράδυ του Σαββάτου δεν πρόφερε καν τη λέξη «ανεξαρτησία» κατά την ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Απευθυνόμενους στους Ευρωπαίους στα αγγλικά, ο Κάρλες Πουτζντεμόν διαβεβαίωσε ότι «οι ευρωπαϊκές αξίες» βρίσκονται «σε κίνδυνο», ενώ προειδοποίησε τους ισπανούς, στα καστιλιάνικα, ότι θα πρέπει να περιμένουν και «νέες καταχρήσεις».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00