search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:01
MENU CLOSE

Τη χρυσή τομή με τους θεσμούς για το κοινωνικό μέρισμα αναζητά η κυβέρνηση – Επιστρέφουν τη Δευτέρα στην Αθήνα οι δανειστές

22.10.2017 06:34
Τη χρυσή τομή με τους θεσμούς για το κοινωνικό μέρισμα αναζητά η κυβέρνηση - Επιστρέφουν τη Δευτέρα στην Αθήνα οι δανειστές - Media

 

Την χρυσή τομή στο «φλέγον» θέμα του κοινωνικού μερίσματος θα αναζητήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Οι επικεφαλής των θεσμών καταφθάνουν τη Δευτέρα στην Αθήνα με τα τεχνικά κλιμάκια να έχουν… σημειώσει συγκεκριμένους τομείς για τους οποίους θα ζητήσουν αναλυτικά στοιχεία αλλά και απαντήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση προαπαιτούμενων που ακόμη παραμένουν ανοιχτά.

Στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα τεθεί επί τάπητος και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει και φέτος στη διανομή κοινωνικού μερίσματος από το υπερπλεόνασμα που σημειώθηκε. Ήδη οι θεσμοί έχουν διαμηνύσει ότι φέτος η απόφαση θα ληφθεί μετά από διαβούλευση των δύο πλευρών και κοινή απόφαση και για το ύψος, αλλά και σε ποιους θα κατευθυνθεί το μέρισμα.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προτείνει στους εταίρους μια «υβριδική πρόταση» για την διανομή της υπεραπόδοσης του φετινού προϋπολογισμού. Το μεγαλύτερο μέρος της να αξιοποιηθεί όπως ορίζει το μνημόνιο, αλλά να επιτραπεί στην κυβέρνηση να δώσει ένα ποσό εφάπαξ παροχή, κατά την περσινή πρακτική.

Την ίδια στιγμή, ανοιχτό παραμένει και το θέμα της δεύτερης υποδόσης καθώς οι δανειστές περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους τα οριστικά στοιχεία για τον τρόπο διάθεσης της πρώτης υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, ούτως ώστε να εγκριθεί από τους θεσμούς η εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν και αυτά στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Να σημειωθεί ότι οι θεσμοί προς το παρόν τουλάχιστον σχεδιάζουν να μείνουν λίγες ημέρες στην Αθήνα. Στόχος είναι να αναχωρήσουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και να επιστρέψουν τον Νοέμβριο, αφήνοντας στο μεσοδιάστημα την ελληνική πλευρά να «εφαρμόσει» τα συμφωνηθέντα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57