search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:58
MENU CLOSE

«Αμερικάνικη βοήθεια» για την ελάφρυνση του χρέους

22.10.2017 07:14
«Αμερικάνικη βοήθεια» για την ελάφρυνση του χρέους   - Media

 

Πρωτοβουλία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους φέρεται αποφασισμένος να αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος συμμετείχε και στη διευρυμένη συνάντηση Τραμπ – Τσίπρα στον Λευκό Οίκο.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» που σημειώνει πως οι ΗΠΑ ενδέχεται να ζητήσουν τη σύγκληση άτυπου συμβουλίου ενημέρωσης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ -μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο και εφόσον ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση- και να πιέσουν για χρονικό όριο στη λήψη των αποφάσεων σχετικά με το χρέος.

Χαρακτηριστικό του παρασκηνίου που υπήρξε -αναφέρει η εφημερίδα- είναι ότι η Κριστίν Λαγκάρντ τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα και επέμενε να συναντηθούν πριν από τη μετάβασή του στον Λευκό Οίκο, όπως και έγινε.

Την επομένη, ο κ. Μνούτσιν αποκάλυψε ότι επικοινώνησε μαζί του η επικεφαλής του ΔΝΤ και τον ενημέρωσε ότι όλα πήγαν καλά με τον κ. Τσίπρα, δεν υπήρξαν εντάσεις, ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα έχει «εκπλήξεις» και ότι το ΔΝΤ θα επιμείνει στο θέμα του χρέους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:57