search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:26
MENU CLOSE

Πετρόπουλος: Στα 384 ευρώ το κατώτατο όριο για τις συντάξεις χηρείας

22.10.2017 08:30
Τάσος Πετρόπουλος: Το ασφαλιστικό ξαναμπαίνει σε περιπέτειες - Media

 

Την απόφαση να μειωθεί η επιβάρυνση από τις αυξημένες εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα 40.000 ευρώ και άνω, αναγγέλλει -μέσα από το «Βήμα της Κυριακής», ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. 

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός, καθιερώνεται κατώτατο όριο 384 ευρώ μηνιαίως για τις συντάξεις χηρείας με το ποσοστό να είναι αντίστοιχο και στα ανήλικα παιδιά της οικογένειας.

Ο κ. Πετρόπουλος θέτει ως στόχο να καταστήσει «λειτουργικότερο» τον νόμο Κατρούγκαλου, που είναι «αναγκαίος».

«Έτοιμη η ρύθμιση για παλαιότερες οφειλές»

Επισημαίνει ακόμη ότι είναι ήδη έτοιμη η ρύθμιση σε μεγάλο αριθμό δόσεων για παλαιότερες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Χαρακτηρίζει ανυπόστατους χαρακτηρισμούς τις εκτιμήσεις ότι θα υπάρξουν μειώσεις 30% από τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Παραδέχεται ότι το όριο των μειώσεων είναι το 18% για τις κύριες και αντίστοιχα για τις επικουρικές συντάξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43