search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:06
MENU CLOSE

…Αερομαχίες Βέττα – Λαζαρίδη για τα F16, το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις Κουντουρά

22.10.2017 09:10
...Αερομαχίες Βέττα - Λαζαρίδη για τα F16, το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις Κουντουρά  - Media

 

Αερομαχίες στον τηλεοπτικό αέρα ΣΚΑΙ μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βέττα και του Συμβούλου Επικονωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, στον απόηχο των δηλώσεων Φίλη για την αναβάθμιση των F16 και Κουντουρά για την ακραία φτώχεια.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας για την αναβάθμιση των F-16, ο κ. Βέττας δήλωσε στην εκπομπή «Ακραίως»: «Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τη δήλωση του Νίκου Φίλη. Στη συνάντηση με τον Τραμπ τέθηκαν θέματα γεωπολιτικά, ενεργειακά και για τα f16».

Τόνισε μάλιστα ότι «η υπόθεση των f16 ξεκίνησε το 2004 και απασχόλησε 8 υπουργούς άμυνας» και πρόσθεσε «Να μην έχουμε την αεροπορία μας έτοιμη;». «Ο κ. Φίλης έχει το ένα προς 144 του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι είμαστε σοβαροί», σημείωσε ο κ. Βέττας.

«Η χώρα θέλει ασφάλεια»

«Ο Αλ. Τσίπρας πήγε στις ΗΠΑ ως πρωθυπουργός, όχι ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Δημήτρης Βέττας και συμπλήρωσε πως «η χώρα θέλει ασφάλεια, γι’ αυτό αναβαθμίζουμε τα F-16».

Σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο Μακάριος Λαζαρίδης επισήμανε πως «το ταξίδι έγινε σε μια χρονική συγκυρία όπου σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκία είναι κάκιστες». «Να τονίσω πως ο πρόεδρος της ΝΔ μία μέρα πριν τη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ όπου σταθήκαμε αρωγοί σε προσπάθεια ώστε ο κ. Τσίπρα να πετύχει ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ο κ. Τσίπρας πέρασε κάτω από τον πήχη. Δεν αναφέρθηκε στις θέσεις μας για τα εθνικά θέμα», ανέφερε και σημείωσε πως η «Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας» παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει αυτή την κυβέρνηση.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «η κυβέρνηση μιλά για επενδύσεις με τον υπουργό να μην συνοδεύεται από ούτε ένα επιχειρηματία» ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν ειπώθηκε τίποτα για την ομογένεια μας».

Παραδοχή Λαζαρίδη: Επιβεβλημένη η αναβάθμιση των F16

Ο Μακάριος Λαζαρίδης παρδέχθηκε ότι η « αναβάθμιση των F16 είναι επιβεβλημένη» σημειώνοντας ωστόσο:  «Δεν γνωρίζουμε όμως τίποτα. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των αεροσκαφών που θα αναβαθμιστούν. Δεν γνωρίζουμε την εμπλοκή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας». 

Βέττας: «Μειώθηκαν τα ποσοστά της ακραίως φτώχειας – Όχι η φτώχεια»

«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να μειωθεί η ακραία φτώχεια. Μειώσαμε την ακραία φτώχεια όχι τη φτώχεια», τόνισε ο κ. Βέττας σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Έλενας Κουντουρά που προκάλεσαν πληθώρα σχολίων πως είναι επιτυχία που ο κόσμος δεν τρώει πια από τα σκουπίδια». 

«Η κυρία Κουντουρά εννοούσε την ακραία φτώχεια», τόνισε ο κ. Βέττας. «Έχουμε ένα κοινωνικό προϋπολογισμό συν το μέρισμα. Αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν». Αυτά μπορούμε να κάνουμε τώρα», συμπλήρωσε.

Λαζαρίδης: «Η κυρία Κουντουρά πήρε τη σκυτάλη από τον Αλέκο Φλαμπουράρη»

Ο Μακάριος Λαζαρίδης υποστήριξε πως «Η κυρία Κουντουρά πήρε τη σκυτάλη από τον Αλέκο Φλαμπουράρη».

«Είπε όπως ότι βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνουν συντάξεις. Στο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται νέοι φόροι. Το 2019 και το 2020 έχουμε ακόμα 5 δισ. φόρους», είπε και πρόσθεσε: «Αυτά είναι μια απάντηση στην κυβέρνηση. Πως φεύγουμε από τα μνημόνια;».

«Έχουμε καταθέσει τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τη φορολογία», υποστήριξε ο Μ. Λαζαρίδης και τόνισε πως «πιστεύουμε στις επενδύσεις και της διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Το πλεόνασμα προέρχεται πως την υπερφορολόγηση αλλά και από το γεγονός πως δεν εκδίδει συντάξεις», υποστήριξε.

Απαντώντας στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο στην Καβάλα στις επόμενες εκλογές σχολίασε: «Ο πρόεδρος και τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν αν θα είμαι υποψήφιος».

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57