search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:47
MENU CLOSE

Spiegel: Ανέτοιμο το ΝΑΤΟ σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση

22.10.2017 12:03
Γερμανικά ΜΜΕ: Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ΝΑΤΟ - Media

 

Ανέτοιμο εμφανίζεται το ΝΑΤΟ απέναντι σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση στο ανατολικό τμήμα της Ευρώπης, όπως αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το περιοδικό Spiegel.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον διοικητικό συντονισμό καθώς και στη μεταφορά στρατευμάτων. Από το πρόβλημα δεν εξαιρείται -αναφέρει- ούτε καν η 
Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης, που συγκροτήθηκε ακριβώς για να δώσει στο NATO παρουσία επί του πεδίου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την εσωτερικό έγγραφο, τα προβλήματα αντανακλούν τη στελεχιακή αποδυνάμωση της Συμμαχίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν δηλαδή τα κράτη της Ευρώπης άρχισαν να απολαμβάνουν το αποκαλούμενο «μέρισμα της ειρήνης» και να ανακατεύθυναν σε άλλους τομείς πόρους που προορίζονταν για αμυντικές δαπάνες. 

Η εποχή αυτή  έληξε εν πολλοίς μετά την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, πριν από τρία χρόνια και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Spiegel, η Συμμαχία έχει αρχίσει να δρομολογεί κάποιες λύσεις, όπως τη δημιουργία μίας νέας διοίκησης στην κεντρική Ευρώπη που θα είναι αρμόδια για την επιμελητεία, τον συντονισμό και εν τέλει την ευκινησία των NATOϊκών δυνάμεων.

Η Πολωνία επιδιώκει να φιλοξενήσει τη νέα διοίκηση, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως προτιμούν τη Γερμανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:46