search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:54
MENU CLOSE

Ζαχαριάδης: Κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο σε 10 μήνες

22.10.2017 12:12
Ζαχαριάδης: Όποτε και να γίνουν οι εκλογές, εμείς θα είμαστε έτοιμοι - Media

 

Η κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι σε δέκα μήνες να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, δηλώνει μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Βραδυνή».

Είναι εφικτός, ρεαλιστικός και μαχητός στόχος η ολοκλήρωση της γ΄ αξιολόγησης, εκτίμησε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε «η πολιτική ομαλότητα στη χώρα, η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να πετύχουμε το μεγάλο εθνικό στοίχημα. Αυτή είναι και η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης να κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε σε 10 μήνες από σήμερα να γυρίσει η χώρα σελίδα και να αφήσει τα μνημόνια στο παρελθόν».

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση βουλευτών κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, τονίζει «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν απολογούμαστε, δεν βάζουμε ο ένας τον άλλο τιμωρία» και προσθέτει «δεν είναι στη λογική μας τα πειθαρχικά μέτρα, ούτε αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως πειθαρχημένο στρατιωτικό λόχο αλλά ούτε και ως σκορποχώρι παραγόντων».

Σχετικά με τη «σκόνη» που έχει σηκωθεί περί νομιμοποίησης του χασίς, ο κ. Ζαραχιάδης ξεκαθαρίζει, «άλλο πράγμα η φαρμακευτική- ιατρική κάνναβη, άλλο πράγμα η νομιμοποίηση του χασίς. Κάποιοι επίτηδες τα μπερδεύουν για να διεγείρουν συντηρητικά αντανακλαστικά».

Πάντως, εκτιμά πως χρειάζεται διάλογος σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, πέρα των δημοσιονομικών ζητημάτων ώστε να προχωρήσουν στη χώρα αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις κοινωνικές ελευθερίες και στις πολιτικές τομές.

Ειδικά για τη φαρμακευτική κάνναβη, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το θέμα συγχέεται όχι τυχαία ή αθώα… «Αν θεωρούμε ότι ο τρόπος που λειτουργούμε στο συγκεκριμένο ζήτημα τα τελευταία 50-60 χρόνια είναι επιτυχημένος να μην πειράξουμε και να μην αλλάξουμε τίποτα» τονίζει και προσθέτει πως η χώρα χρειάζεται ένα νέο πλαίσιο που θα πνίγει το εκτεταμένο λαθρεμπόριο και που θα ορίζει επιστημονικά τη διάκριση των ναρκωτικών ουσιών.«Στη Βουλή συζητάμε ένα μελλοντικό σχέδιο νόμου για την ιατρική- φαρμακευτική κάνναβη που δεν έχει καμία σχέση με την χρήση χασίς» υπογραμμίζει.

Για τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία χαρακτηρίζει τα κοινωνικά νομοσχέδια της κυβέρνησης αντιπερισπασμό, ο κ. Ζαχαριάδης απαντά «είναι λογικό η ΝΔ να αισθάνεται στρίμωγμα και εκνευρισμό». «Απέτυχε η στρατηγική της κυβερνητικής κατάρρευσης και των αιφνίδιων εκλογών που είχε εθίσει το ακροατήριό της και τώρα την ενοχλούν όλα. Τους δίνω μια φιλική συμβουλή, ως πολιτικός αντίπαλος βεβαίως, δεν είναι στραβός ο γιαλός» είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το γεγονός ότι προσπαθούμε να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη δημοσιονομικά κατάσταση που όλοι γνωρίζουν πωώς φτάσαμε σε αυτήν δεν σημαίνει ότι η χώρα σε όλους τους άλλους τομείς θα παραμένει στάσιμη και θα βαλτώνει ή θα οπισθοδρομεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να είναι ενεργό κομμάτι της κοινωνίας και έκφραση της κοινωνίας» σημειώνει ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Τέλος, για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τονίζει ότι «η σειρά επαφών που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και το κυβερνητικό επιτελείο που τον συνόδευε θα συμβάλει ώστε να εμπεδωθεί και να ισχυροποιηθεί το διεθνές μήνυμα ότι η Ελλάδα επιστρέφει, ότι η Ελλάδα αλλάζει». «Η χώρα έχει αναβαθμιστεί ως γεωστρατηγικός εταίρος, ως ενεργειακός κόμβος, ως ενεργή χώρα. Και προφανώς αυτό δεν είναι έργο απλά κυβερνητικό, αυτό είναι έργο ενός λαού», τονίζει ο Κώστας Ζαχαριάδης και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις χωρίς άγονες συγκρούσεις να βρούνε τρόπους να επιστρέψουν στους Έλληνες πολίτες μέρος των θυσιών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:53