search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:06
MENU CLOSE

Χ. Γεωργιάδης: Η αύξηση φόρων σε περίοδο ύφεσης απλώς επιδεινώνει την κατάσταση

22.10.2017 14:09
Άδωνις Γεωργιάδης: Βλάπτει την Ελλάδα η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 - Media

 

“Το να αναβάλλεις δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις στην οικονομική πολιτική είναι μια καταστροφική συνταγή” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χάρης Γεωργιάδης, από το βήμα του 6ου Διεθνούς Συμποσίου Θεσσαλονίκης, και συμπλήρωσε πως “η αύξηση φόρων κατά τη διάρκεια μας ύφεσης απλώς επιδεινώνει την κατάσταση”.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το να κάνεις ό,τι χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν και με τον μέγιστο δυνατό βαθμό αποτελεσματικότητας είναι κρίσιμης σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, που είναι και το βασικότερο συστατικό μιας συνταγής για επιτυχημένη ανάκαμψη.

Κατά την ομιλία του στο 6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται από το πρωί στο “Ολύμπιον” Κινηματοθέατρο, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα αίτια που οδήγησαν την Κύπρο στην οικονομική κρίση, αλλά και στην “εντυπωσιακή ανάκαμψη” που έχει πετύχει η χώρα του, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως παρά το γεγονός ότι “το ΔΝΤ, τα capital controls και η τρόικα αποτελούν παρελθόν και η Κύπρος έχει εξασφαλίσει μια δεύτερη ευκαιρία”, οι προκλήσεις παραμένουν.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας επισήμανε πως οι συνεχώς αυξανόμενες δημόσιες δαπάνες και τα υπερβολικά ελλείμματα δεν οδηγούν σ’ ένα βιώσιμο μονοπάτι για την οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη, αλλά αντίθετα δημιουργούν ένα δυσβάσταχτο φορτίο για τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας και εν τέλει θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, ενώ σημείωσε πως ένας ισορροπημένος ισολογισμός δεν σημαίνει λιτότητα, αλλά αποτελεί απλώς εφαρμογή της λογικής.

Απευθυνόμενος στο ευρύ ακροατήριο του 6ου Διεθνούς Συμποσίου Θεσσαλονίκης, με θέμα “Ο κόσμος το 2018. Ανάμεσα στο φως της τεχνολογικής εξέλιξης και στο σκότος των συγκρούσεων”, που διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο (Navarino Network), ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τον κίνδυνο του λαϊκισμού, που, όπως είπε, είναι σε ανοδική πορεία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σημειώνοντας με έμφαση πως ο λαϊκισμός δεν βοήθησε και δεν θα βοηθήσει ποτέ στην πρόοδο και την ανάπτυξη, “αντίθετα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όλα αυτά, για τα οποία έχουμε σκληρά εργαστεί”.

Χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι “εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, σπάνια χρησιμοποιούμε τον ορθολογισμό και τη λογική των προγόνων μας” και τόνισε πως θα πρέπει να απαντήσουμε στους θιασώτες του λαϊκισμού με τον μόνο τρόπο ικανό να τους αποδομήσει και αυτός, όπως είπε, είναι η αλήθεια.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε την ανάγκη για δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για ασφάλεια και οικονομική σταθερότητα, για οικονομική ανάπτυξη και προώθηση της καινοτομίας, για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όλους και θα οδηγήσει σε βιώσιμη ευημερία.

Οι εργασίες του 6ου Διεθνούς Συμποσίου Θεσσαλονίκης, που θέτει στο “μικροσκόπιο” κρίσιμα ζητήματα του καιρού μας, άνοιξαν με τον χαιρετισμό του διευθυντή του Δικτύου Ναυαρίνο, Δημήτρη Καιρίδη και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, Σταύρο Ανδρεάδη και τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Konrad Adenauer, Norbert Beckmann-Derkes.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15