search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:34
MENU CLOSE

Στον ανακριτή ο 32χρονος «τζιχαντιστής» – Από τη φρουρά του Άσαντ στο μέτωπο «Αλ Νούσρα»

23.10.2017 08:01
1_778

 

Στην ανακρίτρια Αλεξανδρούπολης αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα ο 32χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη ως τζιχαντιστής.

Οι έρευνες των αστυνομικών έχουν επικεντρωθεί στο οπτικοακουστικό υλικό που βρέθηκε σε ηλεκτρονικές συσκευές του συλληφθέντος,
Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι οι συσκευές περιέχουν ανατριχιαστικά βίντεο και φωτογραφίες με τον ίδιο, πιθανότατα στη Ράκα της Συρίας.

Από την πλευρά της όμως η συνήγορος του 32χρονου, Τριανταφυλλιά Τσιουλπά το διαψεύδει. 

Σχετικά με την αναφορά της γυναίκας του ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, η δικηγόρος του 32χρονου ανέφερε ότι «η γυναίκα του κατήγγειλε ότι στην κατάθεσή της, της είπαν, “πες ότι είναι μέλος του ISIS και θα σε αφήσουμε να φύγεις”. Η γυναίκα είναι μικρή σε ηλικία, δεν ξέρει τι σημαίνει ISIS». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος φέρεται να είπε πως το 2006 ήταν στην ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, μέχρι το 2011 που προσχώρησε στον ελεύθερο συριακό στρατό και ακολούθως το 2012 εντάχθηκε  στο μέτωπο αλ Νούσρα.

Λίγο καιρό αργότερα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ όπως υποστηρίζει, για περίθαλψη.  Στον ISIS εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2014, όπου και πολέμησε μέχρι τον Μάρτιο του ίδιου έτους αλλά αποχώρησε, όπως είπε, επειδή του ζήτησαν να μεταφέρει οκτώ άτομα μαχητές στην Ευρώπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:33