search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:48
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο Γουόλτερ Λάσαλι, ο βραβευμένος με Όσκαρ, κινηματογραφιστής του «Ζορμπά»

23.10.2017 08:55
«Έφυγε» ο Γουόλτερ Λάσαλι, ο βραβευμένος με Όσκαρ, κινηματογραφιστής του «Ζορμπά» - Media

 

Σε ηλικία 91 ετών, ο Γουόλτερ Λάσαλι, έφυγε από την ζωή, στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο κινηματογραφιστής που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» εδώ και χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος του Σταυρού Ακρωτηρίου, της περιοχής η οποία έγινε πασίγνωστη από τα γυρίσματα της ταινίας με τον Άντονι Κουίν σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε θελήσει να παραστεί στην εκδήλωση του Σαββάτου, όπως αναφέρει το flashnews.gr,  για την ονοματοθεσία του θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης και ενώ είχε αποφασιστεί η μεταφορά του στον χώρο του παλιού τελωνείου με ασθενοφόρο, από το Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν, τελικά οι γιατροί έκριναν πως αυτό δεν ήταν δυνατόν λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Ο Γουόλτερ Λάσαλι,γεννήθηκε το 1926. ήταν Βρετανός κινηματογραφιστής, που γεννήθηκε στη Γερμανία.  Ήταν περισσότερο γνωστός από την ταινία Αλέξης Ζορμπάς, μέσω της οποίας κέρδισε Όσκαρ Φωτογραφίας το 1964. Μεταξύ άλλων σκηνοθετών, συνεργάστηκε σε αρκετές ταινίες με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Τζέιμς Άιβορι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:47