search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:01
MENU CLOSE

Τον Κορεάτη πρωθυπουργό συναντά ο Τσίπρας – Η ατζέντα των συνομιλιών

23.10.2017 11:27
Τον Κορεάτη πρωθυπουργό συναντά ο Τσίπρας – Η ατζέντα των συνομιλιών - Media

Ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας  οι διευρυμένες συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και την αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Κορέας.

 

Ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας  οι διευρυμένες συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και την αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Κορέας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι συνεργασίες στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, των αγροτοδιατροφικών προϊόντων, καθώς και στον τομέα των εξαγωγών ανταλλακτικών πλοίων.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανήρτησε στο twitter φωτογραφίες από την υποδοχή του Κορεάτη ομολόγου του στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και από την έναρξη των διευρυμένων συζητήσεων.

Αφορμή για την επίσκεψη του Λι Νακ Γιον είναι η παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (και για τον λόγο αυτό θα παραβρεθεί την Τρίτη στην Αρχαία Ολυμπία), ωστόσο η οικονομική συνεργασία βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψής του.

Υψηλή τεχνολογία, ναυπηγεία, αγροτοδιατροφικά προϊόντα, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαπανεπιστημιακή συνεργασία είναι οι τομείς που η χώρα μας μπορεί να πετύχει σημαντικές συμφωνίες.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν επίσης θέματα εξωτερικής πολιτικής με αιχμή τις εξελίξεις στην ευρύτερη δίκη μας περιοχή, όσο και στην Κορεατική Χερσόνησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το πέρας των συνομιλιών ο Αλέξης Τσιπρας και ο Λι Νακ Γιον θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας.

Καθώς η βασική ατζέντα είναι οικονομική θα ακολουθήσει οικονομικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν κορεατικοί κολοσσοί, όπως η Hyundai και Sumsung.

Στη συνέχεια, το ελληνικό κλιμάκιο -που θα αποτελείται από τους υπουργούς Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομίας Στεργιο Πιτσιόρλα, Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο- θα έχει διευρυμένες επαφές με τους Κορεάτες ομολόγους του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:56