search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:33
MENU CLOSE

Η επίπονη μεταμόρφωση

02.11.2011 13:25
Η επίπονη μεταμόρφωση - Media

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ο Μπράϊαν Ουάϊντνερ είχε «μαύρο» παρελθόν. Ακροδεξιός, ρατσιστής, με άσβεστο μίσος για μαύρους, λατίνους και μετανάστες, ήταν μέλος της «Εθνικής Συμμαχίας». Μιας φασιστικής οργάνωσης στις ΗΠΑ που διακυρήσσει την «ανωτερότητα της λευκής φυλής», λατρεύει τον Χίτλερ και άλλα τέτοια γραφικά.

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ο Μπράϊαν Ουάϊντνερ είχε «μαύρο» παρελθόν. Ακροδεξιός, ρατσιστής, με άσβεστο μίσος για μαύρους, λατίνους και μετανάστες, ήταν μέλος της «Εθνικής Συμμαχίας». Μιας φασιστικής οργάνωσης στις ΗΠΑ που διακυρήσσει την «ανωτερότητα της λευκής φυλής», λατρεύει τον Χίτλερ και άλλα τέτοια γραφικά.

Κάποια στιγμή ο Ουάϊντνερ ξύπνησε και είδε ότι όλα αυτά ήταν αηδίες.  Αποφάσισε να αλλάξει. Έφυγε από την οργάνωση, παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και συμμαζεύτηκε. Αποφάσισε να ρίξει μαύρη πέτρα στο παρελθόν του, μόνο που δεν ήταν εύκολο. Σωματικά. Γιατί το πρόσωπο και το κορμί του καλύπτονταν από φασιστικά και ρατσιστικά τατουάζ: Σβάστικα, ένα ματωμένο ξυράφι, η λέξη «Μίσος» και άλλα πολλά στόλιζαν τη σάρκα του.

Με τέτοιο παρουσιαστικό κανείς δεν πίστευε ότι αυτός ο άνθρωπος είχε μεταμορφωθεί μέσα του και φυσικά ουδείς του έδινε δουλειά. Και τότε ο Ουάϊντνερ απόφάσισε να μεταμορφωθεί και στο παρουσιαστικό του.

Επισκέφτηκε ένα σωρό ιστοσελίδες, ψάχνοντας τρόπο να ξεφορτωθεί τα τατουάζ. Ήταν ομως μια πολύ λεπτομερής και ακριβή δουλειά και δεν είχε τα ανάλογα χρήματα. Είχε απογοητευεί και σκετόταν σοβαρά να ρίξει οξύ στο πρόσωπό του για να φύγουν τα σημάδια.

Τότε η γυναίκα του Τζούλι έκανε αυτό που πριν από λίγο καιρό θα φάνταζε αδιανόητο. Ζήτησε τη βοήθεια του μαύρου ακτιβιστή Ντάριλ Τζένκινς, ορκισμένου εχθρού όλων των ρατσιστικών οργανώσεων. Ο Τζένκινς τους έστειλε για βοήθεια στον Τ.Τζ. Λέϊντεν έναν πρώην ακροδεξιό πεζοναύτη που –όπως και ο Ουάϊντνερ- είχε μετανοήσει και αλλάξει μυαλά.

Εκείνος τους συνέστησε μια οργάνωση στην Αλαμπάμα που δραστηριοποιείται εναντίον των ακροδεξιών και των όποιων ρατσιστικών οργανώσεων. Ο υπεύθυνος της οργάνωσης Τζόζεφ Ρόϊ έκανε αλλεπάλληλες συναντήσεις με το ζεύγος Ουάϊντνερ ώστε να πειστεί για την αλλαγή τους.

Η ιστορία έγινε γνωστή σε ευρύ κύκλο και οι πρώην σύντροφοι του Ουάϊντνερ τον απειλούσαν. Άφηναν μηνύματα στο αυτοκίνητο και το σπίτι της οικογένειας, τηλεφωνούσαν μέσα στη νύχτα λέγοντας «θα πεθάνετε» και άλλα πολλά.

Μια γυναίκα, χορηγός της οργάνωσης κατά του ρατσισμού συγκινήθηκε από την ιστορία του Ουάϊντνερ και ανέλαβε το κόστος των πλαστικών επεμβάσεων.

Αφού βρέθηκαν οι 35.000 δολάρια, έπρεπε να βρεθούν οι γιατροί και ένα νέο σπίτι  για την οικογένεια αφού η παραμονή τους στο Μίσιγκαν ήταν αδύνατη. Το 2008 μετακόμισαν στο Τενεσί, η εκκλησία βοήθησε τον Ουάϊντνερ να βρει δουλειά

Βρέθηκε και ο κατάλληλος γιατρός να αφαιρέσει τα τατουάζ. Από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 ο Ουάϊντνερ υποβλήθηκε σε 25 επεμβάσεις, με ολική μάλιστα αναισθησία αφού ο πόνος ήταν αφόρητος.

Το αποτέλεσμα όμως άξιζε όλα όσα υπέφερε. Σήμερα, ένας άλλος άνθρωπος, αναγεννημένος και αλλαγμένος, κάνει ομιλίες κατά του ρατσισμού και κάθε είδους ακρότητας. Είναι άλλωστε ειδικός αφού όλα αυτά τα έζησε –κυριολεκτικά- στο πετσί του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33