23/10/2018 02:12:27

Πάστα φλόρα εύκολη

Πάστα φλόρα εύκολη - Media


Υλικά

1 κούπα βούτυρο
1/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κιλό μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση  

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.

Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα. Απλώνουμε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια. Ψήνουμε την τάρτα στους 175 C για 30'-35'.

Πηγή: tastyday.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.