search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:52
MENU CLOSE

Δίκη Χ.Α.: Ανώνυμα και μέσω ηχητικής τηλεδιάσκεψης θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

26.10.2017 10:29
4149878.jpg

 

Μέσω ηχητικής τηλεδιάσκεψης θα καταθέσουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι προστατευόμενοι μάρτυρες, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να μην δεχθεί το αίτημα της υπεράσπισης για φυσική παρουσία τους στο δικαστήριο.

Το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, για αποκάλυψη των στοιχείων και φυσική παρουσία των πέντε μαρτύρων στο βήμα του μάρτυρα, απορρίφθηκε την Τρίτη από το δικαστήριο το οποίο έκρινε ότι οι καταθέσεις τους πρέπει να δοθούν, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό για «λόγους αποτελεσματικής προστασίας τους από πιθανό εκφοβισμό ή αντεκδίκηση και προς εξασφάλιση της απρόσκοπτης μαρτυρίας τους».

Έτσι οι μάρτυρες κατά την επόμενη συνεδρίαση, της 30ης Οκτωβρίου, στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, θα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και η εξέταση τους αναμένεται να γίνει μέσω ηχητικής τηλεδιάσκεψης και με αλλοιωμένη τη φωνή.

Σύμφωνα με δηλώσεις της, η Πολιτική Αγωγή δεν θα εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες, λόγω αντίθεσής της, από θέση αρχής, στο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:52