search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:53
MENU CLOSE

Ένταση και χημικά έξω από τη Βουλή σε πορεία φοιτητών (Video)

26.10.2017 11:21
Ένταση και χημικά έξω από τη Βουλή σε πορεία φοιτητών (Video) - Media

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας των φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ η πορεία ολοκληρωνόταν στη Βουλή, μπλοκ συμμετεχόντων κατευθύνθηκε προς το πλάι του κοινοβουλίου επί της Βασιλίσσης Σοφίας και συγκρούστηκε με άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι «απάντησαν» με ρίψη χημικών.

Νωρίτερα, οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και πορεύτηκαν προς τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων.

Οι ίδιοι στο κάλεσμα: τους αναφέρουν: «δεν υποχωρούμε από το αυτονόητο δικαίωμά μας για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Απέναντι σε μικροπολιτικά παιχνίδια μέσα από συλλογικούς ανυποχώρητους αγώνες αγωνιζόμαστε για να μη μας κόψει κανείς τα συγγράμματα και να μην γίνονται αντικείμενο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων! Δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας!
Απαιτούμε, να ανοίξει άμεσα ο Εύδοξος. Καμία εμπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων στην διανομή των συγγραμμάτων.
Καμία εφαρμογή των Νόμων Διαμαντοπούλου-Γαβρόγλου που υποβαθμίζουν το Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:53