search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:40
MENU CLOSE

Αφιέρωμα στην επέτειο του ΟΧΙ και στον Νίκο Καζαντζάκη κάνει το COSMOTE HISTORY

26.10.2017 14:39
Αφιέρωμα στην επέτειο του ΟΧΙ και στον Νίκο Καζαντζάκη κάνει το COSMOTE HISTORY - Media
 
Εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY είναι αφιερωμένο στην επέτειο του ΟΧΙ, με σχετικά ντοκιμαντέρ που ξεκινούν από τις 09.00, ρίχνοντας φως στα σκοτεινά χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από τα 15 ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο πλαίσιο της επετείου ξεχωρίζουν οι παρακάτω πρεμιέρες: 
• H βραβευμένη εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, κάνει πρεμιέρα στην τηλεοπτική στέγη της COSMOTE TV, με ένα δίωρο αφιέρωμα στην επέτειο του «ΟΧΙ». Στο πρώτο επεισόδιο στις 20.00, ο Χρίστος Βασιλόπουλος αποκαλύπτει το άγνωστο πολιτικό και στρατιωτικό παρασκήνιο πριν και μετά την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. Στις 21.00, ξεκινά το δεύτερο επεισόδιο, μέσα από το οποίο παρουσιάζονται οι ιστορίες πίσω από τις «άγνωστες» μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Βωβούσα και την Κλεισούρα.
• Στις 22:00 το ντοκιμαντέρ Ελληνοϊταλικός Πόλεμος: «Με το χαμόγελο στα χείλη», συμπαραγωγής COSMOTE TV, κάνει μια αναδρομή στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και την επακόλουθη Ιταλική Κατοχή. Μαρτυρίες κι αρχειακό υλικό φωτίζουν τα γεγονότα και μας «συστήνουν» τους πρωταγωνιστές τους. 
Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 21.00, το αφιέρωμα στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο συνεχίζεται, με το ντοκιμαντέρ Το έπος των Ελλήνων στην Αλβανία, το οποίο  παρουσιάζει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, ύστερα από ενδελεχή ιστορική έρευνα και μέσα από προσωπικές μαρτυρίες κι αρχειακό υλικό, την ηρωική αντίσταση και τη μεγαλειώδη νίκη των Ελλήνων στα βουνά της Αλβανίας.
Με αφορμή την επέτειο των εξήντα χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, το COSMOTE HISTORY τιμά τον οικουμενικό Έλληνα συγγραφέα, μέσα από ένα αφιέρωμα που αποκαλύπτει τη περιπετειώδη ζωή και το ελεύθερο πνεύμα του. Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου από τις 19.15 έως τα μεσάνυχτα θα προβληθούν τα παρακάτω ντοκιμαντέρ:
• Ο αντριωμένος της λευτεριάς: Νίκος Καζαντζάκης Eπεισόδια 1-3: Από τις 19.15 το πρώτο επεισόδιο, γυρισμένο σε Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία και Ισραήλ, με τη συνεργασία της Ελένης Καζαντζάκη, ρίχνει φως στη ζωή και στο έργο του σπουδαίου, διεθνώς αναγνωρισμένου Κρητικού συγγραφέα. Στο δεύτερο μέρος στις 19.50, ακαδημαϊκοί και συγγραφείς μιλούν για την πολυσήμαντη προσφορά του «Ανδρειωμένου της Λευτεριάς». Αμέσως μετά, στις 20.30, το τρίτο μέρος παρουσιάζει τις περιηγήσεις του συγγραφέα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για την περίοδο της παγκόσμιας αναγνώρισης. Ο Καζαντζάκης γίνεται ο πλέον διάσημος Έλληνας λογοτέχνης, με διεθνή επιρροή. 
 
• Νίκος Καζαντζάκης: Ακροβάτης πάνω από το χάος: Γνωστές κι «άγνωστες» πτυχές της περιπετειώδους ζωής και των πνευματικών αναζητήσεων του Νίκου Καζαντζάκη ξεδιπλώνονται μέσα από πλούσιο αρχειακό υλικό, ντοκουμέντα και δραματοποιημένες σκηνές (21.00).
• Αυτοί που τόλμησαν: Νίκος Καζαντζάκης – σε παραγωγή COSMOTE TV: Μια εις βάθος ματιά στη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, του πιο πολυδιαβασμένου Έλληνα λογοτέχνη, το έργο του οποίου γνωρίζει τεράστια απήχηση διεθνώς (23.00).
Δεν χάνουμε ακόμα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 22.00 το επόμενο επεισόδιο της σειράς «ΝΑΥΣ» σε παραγωγή COSMOTE TV. Μετά τη ρωμαϊκή και βυζαντινή αυτοκρατορία, η Βενετία, μια πόλη 150.000 κατοίκων χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, έρχεται να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο. Το επεισόδιο έρχεται να αναδείξει τον ρόλο των Ελλήνων στην ανάπτυξη της ενετικής ναυτιλίας. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:40