search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:30
MENU CLOSE

Athens Games Festival ’17 : 28 και 29 Οκτωβρίου στη Helexpo

26.10.2017 15:44
Athens Games Festival ’17 : 28 και 29 Οκτωβρίου στη Helexpo - Media

 

Στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo, στο Μαρούσι, 3.500 τετραγωνικά μέτρα θα είναι αφιερωμένα στο ψηφιακό παιχνίδι. Σκοπός του AGF είναι η προώθηση του ελληνικού video game, η διασύνδεση του με την παγκόσμια αγορά, η ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας των game developers, η προσέλκυση επενδύσεων αλλά και η προβολή της Αθήνας ως κόμβος καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το Athens Games Festival ’17 διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (media.gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,  σε συνεργασία με το διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο White Nights Conference (http://wnconf.com).

Το AGF απευθύνεται σε game developers, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας και του gaming, σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές και σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει από κοντά το ελληνικό video game και όχι μόνο.

Πάνω από 60 δημιουργοί ψηφιακών παιχνιδιών και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και του videogame, θα δώσουν το «παρών» σε μια έκθεση που θα συνδυάζει την τεχνογνωσία με το ταλέντο, το εμπορικό ψηφιακό παιχνίδι με το εκπαιδευτικό, τον επαγγελματία Game developer με την ακαδημαϊκή κοινότητα και το κοινό.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 11:00 και τα εγκαίνια θα τελέσει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ενώ το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία:

– Να αρακολουθήσουν ομιλίες από πρωτοπόρους επαγγελματίες της βιομηχανίας του gaming, όπως Google, Facebook, Amazon, King, Unity και Wargaming.

– Να συμμετάσχουν σε ακαδημαϊκές συναντήσεις (Coffee and Talk sessions) με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως ο Paolo Pedercini, σχεδιαστής ψηφιακών παιχνιδιών και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και ο Adam Mayes, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, ο οποίος θα μιλήσει για την τέχνη της αφήγησης στα παιχνίδια.

– Να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του χώρου σε Business to Business (Β2Β) συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Pitch and Match. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το επαγγελματικό τους προφίλ διαδικτυακά, να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους και να συναντήσουν τους μελλοντικούς τους εταίρους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φεστιβάλ (Meeting Area).

– Να αναδείξουν τα παιχνίδια τους μέσω διαγωνισμών:

Ο διαγωνισμός Nordic Game Discovery Contest διοργανώνεται από την γνωστή ομάδα Nordic Game, η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την ημιτελική φάση του Nordic Game Discovery Contest.  Μετά τις Σουηδία, Φιλανδία, Ρουμανία και Λιθουανία, είναι η σειρά της Ελλάδας να παρουσιάσει το καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο ψηφιακό παιχνίδι και να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό που θα λάβει χώρα στο διεθνές συνέδριο Nordic Game Conference στο Μάλμε της Σουηδίας το 2018.

– Αλλά και οι δημιουργοί mobile games θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν  στον Hamac Mobile Games Contest που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο  Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Οι 3 εταιρείες που θα διακριθούν, θα ταξιδέψουν μαζί με την ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress (MWC) 2018, στη Βαρκελώνη.

– Να γνωρίσουν από κοντά τον εκπροσώπους του gi-cluster του Corallia και να συζητήσουν μαζί τους για τις προοπτικές της ελληνικής βιομηχανίας (28 Οκτωβρίου 2017, 18:30-20:00, Main Lounge).

– Να συμμετάσχουν στο εργαστήριο που διοργανώνουν εκπρόσωποι της πλατφόρμας iOs (Main Conference Hall). Παράλληλα, οι επαγγελματίες της iOs θα περιμένουν Έλληνες και ξένους developers, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Workshop Area), να δουν τα παιχνίδια τους και να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία τους.

– Να συμμετάσχουν στο εργαστήριο της Google “Smarter Growth” -Powered by Google’s Machine Learning (29 Οκτωβρίου 2017, 14:00-17:00, Workshop Area).

– Να παίξουν video games ανεξάρτητων παραγωγών και να επισκεφθούν την Game Αrena μας.

– Να έρθουν σε επαφή με παλιές ρετρό κονσόλες που θα εκθέσουν οι RetroComputers.gr

– Να απολαύσουν πρωτότυπα έργα από 2D artists και μουσικούς, με θέμα εμπνευσμένο από τα παιχνίδια.

– Να διασκεδάσουν στο Saturday Night Party του AGF.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή. 

Περισσότερες πληροφορίες:

Website: https://athensgamesfestival.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:30