search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:45
MENU CLOSE

Φως στην υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ;

27.10.2017 10:26
Συνάντηση Μηταράκη - ΕΔΟΕΑΠ  - Media

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κ. Νίκος Καρούτζος, διαφαίνεται ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα και δεν θα ενταχθεί υπό τον ΕΟΠΠΥ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Καρούτζου:
  
«Η κατάθεση των ρυθμίσεων που εξασφαλίζουν έσοδα για τον ΕΔΟΕΑΠ στη Βουλή αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας τιτάνιας προσπάθειας δύο ετών να διατηρηθεί σε λειτουργία ο Οργανισμός και να υπάρξει μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση με συγκεκριμένες προτάσεις που θα οδηγήσει σε καθαρή λύση.

Η προσπάθεια δεν ήταν εύκολη καθώς βρεθήκαμε αντιμέτωποι πέρα από τους γνωστούς εξωτερικούς εχθρούς που επιβουλεύονταν την ύπαρξη του Οργανισμού και την τρόικα που αμφισβήτησε την αυτονομία του κλάδου υγείας, με συνδικαλιστικές μειοψηφίες που τορπίλιζαν καθημερινά την πρόοδο του εγχειρήματος.. Οι μειοψηφίες αυτές τορπίλιζαν τη διενέργεια αναλογιστικών μελετών, την διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες ακόμα και τη δανειοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ που ήταν αναγκαία για τη διατήρηση εν ζωή του Οργανισμού. Μέχρι και την τελευταία στιγμή μιλούσαν για περίοικους που θα έρχονταν στον ΕΔΟΕΑΠ ενώ δίναμε τη μάχη μαζί με το Υπουργείο Εργασίας απέναντι στην τρόικα για να αποδείξουμε το αυτονόητο. Ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν χρηματοδοτείται και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και τον ΕΟΠΥΥ.

Φαντασιώνονταν επαγγελματικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρίες, λεφτά που δεν υπήρχαν και έξωση από τον ΕΔΟΕΑΠ συνταξιούχων και ανέργων προκειμένου να οδηγήσουν τον κλάδο σε αποπροσανατολισμό και να κρύψουν την ένδεια προτάσεων που είχαν.

Η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΣΗΕΑ σε συνδυασμό με την προσήλωση της ΕΠΗΕΑ στο στόχο επίλυσης του προβλήματος, έδωσε νέα πνοή στο διάλογο και φέρνει αποτέλεσμα κόντρα στο λαϊκισμό και την υπονόμευση από μειοψηφίες μονίμως φωνασκούντων και μηδέποτε εποικοδομητικά λειτουργούντων.

Η διαπραγμάτευση ήταν μια δύσκολη υπόθεση με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που έπρεπε να επιλυθούν καταγραφόμενες ως νόμος και η συνδρομή της ηγεσίας της ΕΠΗΕΑ ήταν καταλυτική.
Όμως πετύχαμε.

Πλέον ο ΕΔΟΕΑΠ μετατρέπεται σε ένα ταμείο που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ολόκληρης της χώρας χωρίς διακρίσεις και μακριά από ελιτίστικες λογικές του παρελθόντος. Οι εργοδότες για πρώτη φορά θα πληρώσουν για την ασφάλιση των σκληρά εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Στον ΕΔΟΕΑΠ ξημερώνει μια καινούργια ημέρα. Και το στοίχημα πλέον είναι να δημιουργήσουμε τις δομές εκείνες που θα εξασφαλίσουν μακροχρόνια την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους ασφαλισμένους. Ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί και θα γίνει ένας ασφαλιστικός Οργανισμός πρότυπο απαλλαγμένος από τα βαρίδια του παρελθόντος, με διαφάνεια, αξιοκρατία, επαγγελματική διαχείριση και πάνω από όλα σεβασμό και ισότιμη μεταχείριση των ασφαλισμένων του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:44