search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:19
MENU CLOSE

Οδηγίες Γεροβασίλη για την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου σε δήμους και Δημόσιο

27.10.2017 11:53
Γώγος: Eίμαστε στην αρχή της εξόδου του τούνελ - Προς άνοιγμα των δημοτικών μετά τις γιορτές (Video) - Media

 

Οδηγίες σχετικά με την διακοπή άδειας ανατροφής τέκνου στην περίπτωση μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας ή επαπειλούμενης κύησης δίνει με εγκύκλιο της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη

Συγκεκριμένα με εγκύκλιο του υπουργείου σχετικά με την εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου, όπως προβλέπεται στον Υπαλληλικό Κώδικας και τη δυνατότητα διακοπής της εφόσον προκύψει ανάγκη λήψης μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας ή άδειας επαπειλούμενης κύησης, κάνει γνωστό ότι σε περίπτωση που ο/η υπάλληλος ασθενήσει ενόσω βρίσκεται σε εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου, υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την υπηρεσία του και να αιτηθεί αναρρωτικής άδειας.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω διακοπή της άδειας ανατροφής επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, στην περίπτωση που ο γονέας επιβάλλεται να λάβει μακροχρόνια αναρρωτική άδεια και πληρεί τις προϋποθέσεις που θέτουν οι διατάξεις του άρθρου 56 του ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας). Δεν επιτρέπεται η διακοπή της άδειας ανατροφής στην περίπτωση βραχυχρόνιας αναρρωτικής άδειας. Διευκρινίζεται ότι η έγκριση και η χορήγηση αναρρωτικής άδειας διακόπτει την άδεια ανατροφής τέκνου. Μετά την εξάντληση της αναρρωτικής άδειας ο/η υπάλληλος λαμβάνει αμέσως την διακοπείσα άδεια ανατροφής και συγκεκριμένα το διάστημα που υπολείπεται έως τη συμπλήρωση των εννέα μηνών.

Επίσης η εννεάμηνη άδεια ανατροφής είναι δυνατό να διακοπεί και στην περίπτωση επαπειλούμενης κύησης. Στην περίπτωση αυτή, επισημαίνεται ότι το υπολειπόμενο διάστημα της άδειας ανατροφής για το πρώτο τέκνο θα ληφθεί όταν ο/η υπάλληλος έχει ολοκληρώσει την άδεια ανατροφής για το νέο τέκνο και εφόσον το πρώτο τέκνο δεν έχει συμπληρώσει το 4ο έτος της ηλικίας του.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω διευκρινήσεις ισχύουν και για το μόνιμο προσωπικό των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, καθώς και για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:17