search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:28
MENU CLOSE

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει δώσει ενέχυρο τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια

27.10.2017 12:10
Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει δώσει ενέχυρο τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια - Media

 

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφ. “Το Καρφί” τόνισε ότι “στόχος μας είναι η αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς που είναι η ταυτότητά μας και η επανασύνδεσή μας με την λαϊκή βάση της παράταξης”.

Ερωτηθείσα αν θα προτείνει θέσεις αντιπροέδρων σε περίπτωση εκλογής της, είπε ότι στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι σημασία δεν έχουν οι ατέρμονες οργανωτίστικες συζητήσεις και κατανομές ρόλων, όσο το να θέσει η παράταξη την πολιτική και προγραμματική ατζέντα της για τα προβλήματα της χώρας.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση της ότι θα εκλεγεί στη θέση του προέδρου της παράταξης, σημειώνοντας ταυτόχρονα και με δεδομένο ότι οι συνυποψηφιοί της έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν και την επόμενη μέρα, ότι “η τελευταία υποψηφιότητα που απειλεί την ενότητα είναι η δική μου”.

Σε ό,τι αφορά την μορφή του νέου φορέα για την οποία έχει αναφέρει ότι θα αποφασίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ τόλμησε να κάνει τα αναγκαία βήματα μετεξέλιξης και όχι διάλυσής του και σήμερα πρωτοστατεί στην δημιουργία της νέας ενιαίας προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης.

Προσδιόρισε την φυσιογνωμία του νέου πολιτικού φορέα στην βάση των αξιών του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι “για μένα Κεντροαριστερά σημαίνει μια αδιάκοπη και ασυμβίβαστη μάχη για την καταπολέμηση των ανισοτήτων”.

Ερωτηθείσα αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο, είπε “ό,τι και να συμβεί μέχρι τον Αύγουστο του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπογράψει την παραμονή σε μόνιμο μνημόνιο και διαρκή επιτροπεία μέχρι το 2060 και έχει δώσε ενέχυρο τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια”.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση “για πολλά λόγια, καθυστέρηση και στο τέλος παράδοση άνευ όρων και ο λογαριασμός για μια ακόμα φορά βαρύς στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες”.

Ως προς τα “ανοίγματα” του πρωθυπουργού για μια προοδευτική διακυβέρνηση, είπε ότι “σε ένα παράλληλο φανταστικό σύμπαν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παριστάνουν τους προοδευτικούς ή ό,τι άλλο τους βολεύει. Στον κανονικό και πραγματικό κόσμο συγκυβερνούν εδώ και 2,5 χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ”.

Αναφορικά με ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, καταρχήν επισήμανε ότι προηγείται η λαϊκή ετυμηγορία, ενώ η βάση οποιασδήποτε συζήτησης κυβερνητικής συνεργασίας δεν μπορεί να είναι άλλη από το προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Είπε ότι την απάντηση θα δώσει πρώτα ο ελληνικός λαός στις εκλογές και μετά από αυτές θα κληθούν να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις αν “αποδέχονται να συμβάλλουν για την πολιτική σταθερότητα με ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης που έχει ανάγκη ο τόπος”.

“Κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από εμάς” είπε χαρακτηριστικά, διερωτώμενη, στη συνέχεια γιατί το ίδιο ερώτημα δεν τίθεται στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Η κ. Γεννηματά είπε πως η Δημοκρατική Παράταξη δεν μπορεί να προκαλέσει εκλογές, τονίζοντας πως “αυτό που είναι βέβαιο είναι πως η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν”, εκτίμησε ότι “μεγαλώνει η πολιτική και κοινωνική απομόνωση της κυβέρνησης και θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις” και κατέληξε λέγοντας “η χώρα δεν μπορεί να χάνει άλλο χρόνο, ευκαιρίες και δυνατότητες”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10