search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:10
MENU CLOSE

Νέα δημοσκόπηση: Στο +12% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

27.10.2017 15:57
Δημοσκόπηση MARC: Υπερέχει ο Μητσοτάκης, αλλά η οικονομία θα κρίνει τις εξελίξεις - Media
 
Σχεδόν στις 12 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται υπέρ της ΝΔ η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που βλέπει το φως της δημοσιότητας.
 
Συγκεκριμένα, στην έρευνα της εταιρείας Marc που δημοσιεύεται το Σάββατο, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στο ερώτημα περί πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3% έναντι μόλις 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία με 7,1%, αυξάνει τα ποσοστά της και αφήνει στην τέταρτη θέση την Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7%, ενώ στη Βουλή φαίνεται πως μπαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που είναι ακριβώς στο όριο του 3%.
 
Επίσης, οι πολίτες σε ποσοστό 65%, εκτιμούν ότι το πλεόνασμα των 800 εκατ. ευρώ πρέπει να κατευθυνθεί σε μείωση φόρων, αντί ενίσχυσης σε στοχευμένες κοινωνικές ομάδες.
 
Ενα συντριπτικό επίσης ποσοστό, 75,6%, κρίνει ως «αρνητική» την πορεία κυβέρνησης ενώ πάνω από ένας στους δύο (52,8%) τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα.
 
Η δημοσκόπηση της Marc περιλαμβάνει επίσης μέτρηση και για την επικείμενη εκλογή του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στον α’ γύρο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, έχει μακράν τον προβάδισμα και πλέον το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ποιος θα «μονομαχήσει» μαζί της στον β’ γύρο.
 
Ειδικότερα, τα ποσοστά που λαμβάνουν, έχουν ως εξής:
  • Γεννηματά: 33,5%
  • Καμίνης: 18%
  • Θεοδωράκης: 16,1%
  • Ανδρουλάκης: 12,4%

(πληροφορίες: Πρώτο Θέμα)

 
 
Πηγή: Δημοσκόπηση: Με 11,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ -30,3% έναντι 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:09