search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36
MENU CLOSE

Σας μισούν οι συνάδελφοί σας; Τα σημάδια που θα σας πείσουν…

27.10.2017 18:00
Σας μισούν οι συνάδελφοί σας; Τα σημάδια που θα σας πείσουν... - Media

 

Το εργασιακό περιβάλλον δεν είναι πάντα εύκολο: πολλοί άνθρωποι, με διαφορετικούς χαρακτήρες και ιδιοσυγκρασίες καλούνται να συνεργαστούν -κατά το δυνατόν αρμονικά- και να παράξουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, συχνά, ασυμβατότητες χαρακτήρα, τριβές ή άλλες “κακές στιγμές” δημιουργούν εντάσεις μεταξύ των εργαζομένων, ενώ ενίοτε κάποιος “μπαίνει στη μαύρη λίστα” των συναδέλφων του.

Ερευνητές και ψυχολόγοι έχουν καταλήξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια και συμπεριφορές που δείχνουν ότι ένας εργαζόμενος είναι… κάθε άλλο παρά αγαπητός από τους συναδέλφους τους, μερικά από τα οποία είναι τα εξής:

-Τον αγνοούν: αν η παρουσία του στον εργασιακό χώρο μοιάζει να είναι ανύπαρκτη ή αδιάφορη για τους υπολοίπους, αυτό είναι ένα σίγουρο δείγμα ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι αντικείμενο αντιπάθειας.

-Τον κουτσομπολεύουν: το ίδιο συμβαίνει αν ο εργαζόμενος αυτός γίνεται διαρκώς αντικείμενο αυστηρής και κακόβουλης κριτικής σε επίπεδο κουτσομπολιού.

-Δεν τον εμπιστεύονται: το καλύτερο δείγμα για το πώς αντιμετωπίζεται ένας εργαζόμενος από τους συναδέλφους του είναι ο βαθμός εμπιστοσύνης που του δείχνουν, τόσο για τη δουλειά όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

-Τον αφήνουν μονίμως εκτεθειμένο: στο χώρο της δουλειάς, όσο προσεκτικός κι αν είναι κάποιος, αργά ή γρήγορα θα κάνει λάθος. Αν οι συνάδελφοί του τον αφήνουν να το κάνει και δεν τον βοηθούν, σημαίνει ότι τον μισούν.

-Τον υποβαθμίζουν: αν ένας εργαζόμενος δέχεται εντολές από συναδέλφους του, χωρίς αυτοί να είναι προϊστάμενοί του, τότε μάλλον δεν τον συμπαθούν και πολύ…

Αν στη δουλειά σας αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους συμπεριφορές, καλό θα είναι ή να μάθετε γιατί οι συνάδελφοί σας σας μισούν ή να… αλλάξετε δουλειά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36