search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:54
MENU CLOSE

Υπερόπλο δοκίμασε η Ρωσία: Αυτός είναι ο «Σατανάς 2» (Photos)

27.10.2017 19:06
Υπερόπλο δοκίμασε η Ρωσία: Αυτός είναι ο «Σατανάς 2» (Photos) - Media

 

Φαίνεται ότι οι δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία, υπό το βλέμμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έκρυβαν και ένα τρομακτικό μυστικό, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των πυραύλων που δοκιμάστηκαν ήταν και ένα υπερόπλο που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η ρωσική πολεμική βιομηχανία.

Πρόκειται για τον «Σατανά 2» (επίσημη ονομασία RS-28 Sarmat), έναν πύραυλο που οι δυνατότητές του προκαλούν δέος: το τεράστιο βλήμα μπορεί να μεταφέρει φορτίο 10 τόνων, ήτοι δέκα μεγάλες θερμοπυρηνικές κεφάλες ή 12 μικρότερα πυρηνικά όπλα.

Παράλληλα, ο «Σατανάς 2» διαθέτει και ειδικά μέσα αποφυγής της αντιβαλλιστικής άμυνας και καθίσταται ένα από τα ισχυρότερα, αν όχι το ισχυρότερο πυρηνικό οπλικό σύστημα στον πλανήτη, με ικανότητα να εξαφανίσει από το χάρτη μια ολόκληρη χώρα στο μέγεθος της Βρετανίας.

Αρχικά ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι ο «Σατανάς 2» θα εντασσόταν στα οπλικά συστήματα της Ρωσίας το 2021, ωστόσο πληροφορίες θέλουν τη διαδικασία να έχει επιταχυνθεί σημαντικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:54