search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22
MENU CLOSE

Δέκα προτάσεις Γεννηματά για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας

28.10.2017 07:39
Δέκα προτάσεις Γεννηματά για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας - Media

 

Στις Σέρρες βρέθηκε η Φώφη Γεννηματα, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ, και σε συγκέντρωση στελεχών αναφέρθηκε στις δέκα προτάσεις της για τον πρωτογενή τομέα.

«Αυτές τις μέρες πληρώθηκε η ενιαία ενίσχυση. Όμως, οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους αγρότες​, όταν μπήκαν στους λογαριασμούς τους για να δουν τα ποσά που πιστώθηκαν . Πέρα από τις παρακρατήσεις για τον ΕΛΓΑ και τους συμψηφισμούς για καλλιεργητικά δάνεια, είδαν και μία παρακράτηση της τάξης του 8,5% αντί του 4,5% που ίσχυε έως τώρα», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γεννηματα αναγνώρισε πως «η αγανάκτηση των αγροτών είναι δικαιολογημένη, γιατί δεν ενημερώθηκαν ότι φέτος η παρακράτηση θα ήταν αυξημένη και πολλοί είχαν υπολογίσει και το τελευταίο ευρώ για διάφορες υποχρεώσεις».

«Αλλά δυστυχώς, όλες οι πολιτικές που σχεδιάστηκαν τα τρία αυτά χρόνια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ερήμην των αγροτών και εις βάρος του αγροτικού εισοδήματος», πρόσθεσε.

«Ο κ. Τσίπρας και τους αγρότες εξαπάτησε με επιταγές χωρίς αντίκρισμα.Στις εκλογές θα σας περιποιηθούν κ.Τσίπρα, θα ανταποδώσουν την κοροϊδία.
Η απογοήτευση των αγροτών με την κυβερνητική πολιτική, κάτι που διαπιστώνω σε όλες τις επισκέψεις στην περιφέρεια , είναι πράγματι μεγάλη.Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αρμενίζει πολύ στραβά», σημείωσε η κυρία Γεννηματά, η οποία κατέθεσε δέκα προτάσεις: 

1. Την προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος, οι ενισχύσεις να είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες

2. Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα και μηνιαίο ανώτατο πλαφόν.

3. Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και την καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου

4. Την θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.

5. Την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του πρωτογενούς τομέα

6. Την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί

7. Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και του αθέμιτου ανταγωνισμού και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι

8. Την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κτηνοτροφία (βοσκοτόπια, αδειοδοτήσεις, βελτίωση ζωικού κεφαλαίου, προστασία και προβολή της φέτας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ)

9. Την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του νερού. Και πολιτικές για την αγροτική γη με παρεμβάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής.

10. Την βελτίωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ με μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων και διεύρυνση των ασφαλιζόμενων κινδύνων λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22