search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:42
MENU CLOSE

Καταλονία: Κάλεσμα Πουτζντεμόν σε «δημοκρατική αντίσταση»

28.10.2017 13:23
Καταλονία: Κάλεσμα Πουτζντεμόν σε «δημοκρατική αντίσταση» - Media

 

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν κάλεσε σε “δημοκρατική αντίσταση” στην ανάληψη από τη Μαδρίτη του ελέγχου της περιφέρειας μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της.

“Είναι πολύ σαφές πως ο καλύτερος τρόπος να υπερασπιστούμε τα κέρδη που έχουμε αποκομίσει μέχρι τώρα είναι η δημοκρατική αντίσταση στο άρθρο 155”, ανέφερε ο Πουτζντεμόν σε σύντομη δήλωσή του.

Ο Πουτζντεμόν δεσμεύθηκε επίσης ότι θα συνεχίσει να “εργάζεται για την οικοδόμηση μιας ελεύθερης χώρας”.

«Προετοιμάσου για τις προσεχείς εκλογές»

Η ισπανική κυβέρνηση γνωστοποίησε σήμερα ότι θα χαιρέτιζε τη συμμετοχή του αποπεμφθέντος προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν στις περιφερειακές εκλογές που προκηρύχθηκαν για την 21η Δεκεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters TV ότι εάν ο Πουτζντεμόν θέλει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα «κάτι που είναι δικαίωμά του, νομίζω ότι θα πρέπει να προετοιμάζεται για τις προσεχείς εκλογές».

Νωρίτερα σήμερα, ο Κάρλες Πουτζντεμόν απηύθυνε κάλεσμα σε δημοκρατική αντίσταση εναντίον της ανάληψης του ελέγχου της περιφέρειας από τη Μαδρίτη μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι εάν ο Πουτζντεμόν συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές, θα μπορεί να ασκήσει αυτή τη δημοκρατική αντίσταση», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπογράμμισε επίσης την πεποίθησή του ότι η καταλανική αστυνομία θα υπακούσει στις επιταγές του νόμου μετά την απομάκρυνση των ηγετικών στελεχών της.

Ο ίδιος τόνισε ότι εάν ο πρόεδρος της Καταλονίας αρνηθεί να εγκαταλείψει το γραφείο του, η κυβέρνηση θα αντιδράσει με «εξυπνάδα και βάση της κοινής λογικής».

Ερωτηθείς τι θα συμβεί εφόσον ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Κάρλες Πουτζντεμόν, ο Μέντεθ ντε Βίγο απάντησε ότι στην Ισπανία οι δικαστικές και πολιτικές εξουσίες λειτουργούν αυτόνομα και ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:38