search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:53
MENU CLOSE

Αναστασιάδης: Ενωμένος ο Ελληνισμός γράφει ιστορία

28.10.2017 14:02
Αναστασιάδης: Ενωμένος ο Ελληνισμός γράφει ιστορία - Media

   

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ένα: «όταν ο Ελληνισμός είναι ενωμένος γράφει Ιστορία», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε δήλωση για την σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, 1940. «Όταν ο Ελληνισμός είναι διχασμένος, το μόνο που καταγράφεται είναι καταστροφές και όλεθρος», σημείωσε.

Αυτό που πρέπει, είπε, να αποκομίσουμε από την ημέρα, αν θέλουμε πραγματικά να την τιμήσουμε, είναι «επιτέλους να ενώσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τα όσα η τουρκική αδιαλλαξία προκαλεί προκειμένου να ανατρέψουμε την απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση».

Σε ερώτηση, αν οι εξελίξεις στην Καταλονία μπορούν να επηρεάσουν και το Κυπριακό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε αρνητικά. «Δεν βλέπω πώς θα ήταν δυνατόν να το επηρεάσουν, ιδιαίτερα με τις αντιδράσεις, που εκδηλώνονται όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από παντού», ανέφερε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη στη δοξολογία, η οποία τελέστηκε, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία. Ακολούθησε παρέλαση μαθητών, φοιτητών και προσκόπων μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας.

«Μόνο μέσα από ενότητα, συντονισμό και προσήλωση μπορούμε Ελλάδα και Κύπρος να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, και να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα εθνικά θέματα», δήλωσε ο Έλληνας πρέσβης, Ηλίας Φωτόπουλος.

Το ευτύχημα είναι, είπε, ότι και οι δύο χώρες απολύτως συντονισμένα δουλεύουν μεθοδικά για την εκπλήρωση αυτών των στόχων. «Ούτως ή άλλως είναι χρέος τους, γι’ αυτή τη γενιά, που μόλις καμαρώσαμε», πρόσθεσε ο κ. Φωτόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43