search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:07
MENU CLOSE

Τέσσερα δισ. ευρώ αδήλωτα εισοδήματα «θυμήθηκαν» οι φορολογούμενοι – Παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί

28.10.2017 14:33
Τέσσερα δισ. ευρώ αδήλωτα εισοδήματα «θυμήθηκαν» οι φορολογούμενοι - Παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί - Media

 

Εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη 31 Οκτωβρίου η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν αποκαλυφθεί στην εφορία εισοδήματα περίπου 4 δισ. ευρώ από τα οποία έχει προκύψει βεβαίωση πρόσθετων φόρων ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ. Μάλιστα έχουν εισπραχθεί περίπου 200 εκατ. ενώ ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων που έχουν κάνει χρήση της ρύθμισης διαμορφώνεται στις περίπου 55.000.

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση ο φορολογούμενος καταβάλλει το φόρο που αναλογεί στη εισόδημα που αποκαλύπτει ο οποίος υπολογίζεται με βάση τη φορολογική κλίμακα που ίσχυε κατά το έτος που αποκτήθηκε. Επιπλέον ο φορολογούμενος πληρώνει και πρόσθετο φόρο που υπολογίζεται με συντελεστή που μπορεί να φθάσει ακόμη και το 36%.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών δέχεται αιτήματα από τους φοροτεχνικούς προκειμένου να προχωρήσει σε παράταση της ρύθμισης για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων. 

Με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ζητά να μεταφερθεί όχι μόνο για έναν μήνα αλλά για πέντε, δηλαδή ως καταληκτική ημερομηνία να ορισθεί η 31η Μαρτίου 2018.

Οι φοροτεχνικοί τονίζουν ότι η ρύθμιση εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των φορολογούμενων που θέλουν να κλείσουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις καθώς και ότι επί της ουσίας η τελευταία παράταση δεν διευκόλυνε την κατάσταση. 

Προς το παρόν από το υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν αποφασίσει για παράταση της ρύθμισης, ωστόσο δεν την αποκλείουν. Το θετικό στοιχείο υπέρ των προτάσεων για παράταση είναι ότι η ρύθμιση πηγαίνει πολύ καλά εισπρακτικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01