search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:30
MENU CLOSE

Πολάκης: Δίνουμε πολύ μεγάλο αγώνα για να βγάλουμε τη χώρα από το πηγάδι των μνημονίων

28.10.2017 14:56
Ανάρτηση Πολάκη μετά τη συνάντηση με Τζανακόπουλο-Γεροβασίλη: «Όλα πρίμα» - Media

 

Με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδείων της Θεοτόκου, άρχισαν οι σημερινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά.

Στην δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σε δήλωση του ο κ. Πολάκης με αφορμή τη σημερινή ημέρα έστειλε μήνυμα του κατά του φασισμού και του ναζισμού «που στις μέρες μας επιχειρούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να αλλάξει ή θα σταματήσει να υπάρχει».

Συγκεκριμένα ο Πολάκης είπε ότι η 28η σηματοδοτεί την αντίσταση της γενιάς των πατεράδων και των παππούδων μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Σημείωσε πως «ακολούθησαν και χρόνια ηρεμίας και ανάπτυξης, όμως βλέπουμε σήμερα μέσα από συγκεκριμένες ευρύτερες πολιτικές επιλογές των ισχυρών της γης που φέρνουν λιτότητα, εργασιακό μεσαίωνα και καταστροφή μεσαίων και εργατικών στρωμάτων, βλέπουμε τον φασισμό και τον ναζισμό να ξανασηκώνουν κεφάλι. Ευρώπη ή θα αλλάξει πορεία ή δεν θα υπάρξει».

Ο κ. Πολάκης ανέφερε επίσης πως «μετά τον συμβιβασμό του Ιουλίου του 2015 δίνουμε δύο χρόνια τώρα ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να βγάλουμε τη χώρα από το πηγάδι των μνημονίων και της επιτροπείας».

«Αρχίζει να φαίνεται ότι το καταφέρνουμε για να οδηγηθούμε σε μια με δίκαιη ανάπτυξη που θα μοιράζονται τα αγαθά της όλοι, με αξιοκρατία, χωρίς τις λαμογιές και τις κλεψιες του παρελθόντος. Πρέπει ο ελληνικός λαός να σηκώσει ανάστημα απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό που πάει να ξανασηκώσει κεφάλι χρησιμοποιώντας τα ταπεινά ένστικτα της ανθρώπινης ύπαρξης, ακριβώς γιατί η ιστορία των προγόνων μας δεν επιτρέπει να συμπεριφερθούμε με αυτό τον τρόπο. Και όπως νικήσαμε τελικά τον ναζισμό και τον φασισμό την περίοδο του ’40 έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε την κοινωνία μας σε μια άλλη, καλύτερη κατάσταση για την πλειοψηφία».

Πηγή: zarpanews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:28