23/01/2019 10:29:00
4.1.2010

"Αλλάζει" τρόπο δράσης ο ΟΡΣΑ

"Αλλάζει" τρόπο δράσης ο ΟΡΣΑ - Media

" Αναβαθμίζεται" ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας, σύφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια νέα «πράσινη» δεξαμενή σκέψης και δράσης.

Για τον σκοπό αυτό βασικές προτεραιότητες του ΟΡΣΑ καθορίζονται οι εξής:

1. Συντονισμός με τους Δημόσιους Φορείς και συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.

2. Αποτροπή της επέκτασης του αστικού ιστού, αναθεώρηση της πολιτικής για την κινητικότητα της Αττικής, με αποφασιστική στροφή στη δημόσια συγκοινωνία και προστασία των φυσικών και των αδόμητων χώρων της πόλης.

3. Διαμόρφωση προγράμματος αντιπυρικής προστασίας των δασών της Αττικής υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

4. Δημιουργία μητροπολιτικών πάρκων, αποτελεσματική θεσμική θωράκιση και οικολογική διαχείριση των ορεινών όγκων, αναβάθμιση της προστασίας του θαλάσσιου μετώπου, εφαρμογή προγράμματος οικολογικής αναβάθμισης σε τμήματα του αστικού ιστού που είναι σε κρίσιμη περιβαλλοντική κατάσταση.

5. Προστασία γης υψηλής παραγωγικότητας και ανάδειξη τοπικών προϊόντων.

6. Περιβαλλοντική πληροφόρηση για την πόλη.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΡΣΑ που ορίζονται από το ΥΠΕΚΑ είναι: Πρόεδρος, Γιάννης Πολύζος, αντιπρύτανης ΕΜΠ, Αντιπρόεδρος, Δανάη Αντωνάκου, αρχιτέκτονας μηχανικός,  Μέλος, Μαντουβάλου Δανάη, ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ,  Μέλος, Νάντσου Θεοδότα, υπεύθυνη πολιτικής WWF,

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.