search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:17
MENU CLOSE

Χρυσαυγίτες και «Αγανακτισμένοι γονείς» στη Σαντορίνη, ματαίωσαν την παρέλαση

28.10.2017 18:41
Από το κακό στο χειρότερο – Αυξάνεται ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο φασισμός  - Media

 

Δεν επέτρεψαν στην  νεαρή σημαιοφόρο του Σχολείου, με καταγωγή από την Αλβανία, να  παραλάβει τη σημαία και να ηγηθεί του σχολείου της στην παρέλαση.

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για γονείς και μαθητές, αλλά και όλους όσοι  ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη των Ηρώων της Επετείου  του «Οχι», επεφύλασσε η μαθητική παρέλαση, στο χωριό Εμπορείο Σαντορίνης, πιο γνωστό ως «Νημποριό»…

Η οποία …δεν  ξεκινήσε ποτέ !

Αιτία αποτέλεσε μια ομάδα Χρυσαυγιτών και «αγανακτισμένων κατοίκων και γονέων» μαθητών του Γυμνασίου του χωριού, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στην  νεαρή σημαιοφόρο του Σχολείου, με καταγωγή από την Αλβανία, να  παραλάβει τη σημαία και να ηγηθεί του σχολείου της στην παρέλαση.

 Η  …αντιπαιδαγωγική και ξενοφοβική αντίδραση των συγκεκριμένων ατόμων σε βάρος της μαθήτριας, προκάλεσε την αντίδραση  άλλων γονέων και μαθητών της κοπέλας, με συνέπεια ένα ολόκληρο χωριό να …χωριστεί στη μέση.

Μάλιστα, η κόντρα λίγο έλειψε να ξεφύγει από τη λεκτική αντιπαράθεση, όμως η επέμβαση των ψυχραιμοτέρων αλλά και των αστυνομικών  κατόρθωσαν να «ηρεμήσουν τα οξυμένα πνεύματα».

Όμως τα όσα προηγήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί μαθητές, μαζί με τους καθηγητές και συνοδούς τους,  να φύγουν και έτσι η μαθητική παρέλαση να  αναβληθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:17