search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:30
MENU CLOSE

Δημήτρης Παντερμαλής

04.11.2011 11:42
Δημήτρης Παντερμαλής - Media

Ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης (αλλά και πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης του Μουσείου παλιότερα), κατάφερε να κάνει το Μουσείο πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο ξένους, αλλά και Έλληνες.

Ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης (αλλά και πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης του Μουσείου παλιότερα), κατάφερε να κάνει το Μουσείο πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο ξένους, αλλά και Έλληνες. Αγωνίστηκε για την αποπεράτωση του κτηρίου, έχοντας απέναντί του από πολιτικούς έως αρχαιολόγους, και κατάφερε με προσωπικό κόπο να ολοκληρώσει ίσως το μοναδικό έργο που μας κάνει υπερήφανους τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Από την αρχή της λειτουργίας του το Μουσείο υποδέχεται με υποδειγματικό τρόπο τους επισκέπτες του, ενώ πρωτοποριακή θεωρείται η μουσειολογική μελέτη αλλά και ο τρόπος που έχουν εκτεθεί τα γλυπτά του Παρθενώνα. Τον τελευταίο καιρό το Μουσείο έχει κάνει άνοιγμα αντιλαμβανόμενο τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της κρίσης. Οι συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του συγκέντρωσαν πολύ κόσμο, ενώ την 28η Οκτωβρίου, μέρα κατά την οποία λειτούργησε με ελεύθερη είσοδο, συνέρρευσαν χιλιάδες κόσμου να θαυμάσουν τα εκθέματά του. Το Μουσείο της Ακρόπολης, αν μη τι άλλο, δείχνει να είναι κοντά στα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της. Ανοιχτό, προσβάσιμο, φιλικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27