search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:18
MENU CLOSE

Αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα ο 29χρονος – Tην Τρίτη η απολογία του

29.10.2017 11:02
Αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα ο 29χρονος - Tην Τρίτη η απολογία του - Media

 

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας ζήτησε και έλαβε ο 29χρονος που είναι κατηγορούμενος για την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους στο εξωτερικό. Ο κατηγορούμενος -που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ καθώς τραυματίστηκε στο αριστερό του πόδι κατά τη διάρκεια της σύλληψης του- θα επανέλθει στο Εφετείο την Τρίτη στις 2 μετά το μεσημέρι για την απολογία του.

Στο μεταξύ ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου, τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων. 

Όλα αυτά τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθηκες «που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Επιπλέον του ασκήθηκε δίωξη για:

  • Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα
  • Διακίνηση ναρκωτικών

Για τα αδικήματα αυτά παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή στην Ευελπίδων την ερχόμενη Τετάρτη. Στη συνέχεια, ο νεαρός παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για αυτές τις αξιόποινες πράξεις. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη.

Στα δικαστήρια και δεύτερο άτομο

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε και ο δεύτερος συλληφθείς, γνωστός του 29χρονου, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για κατοχή κροτίδων και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε αυτόφωρο μονομελές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:17