search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:33
MENU CLOSE

Θεοχαρόπουλος: Δεν γίνεται και ενιαίο φορέα να φτιάξουμε και τα κόμματα να κρατήσουμε

29.10.2017 15:08
Θεοχαρόπουλος: Η όξυνση του πολιτικού κλίματος υπονομεύει την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας - Media

 

Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για την εκλογή προέδρου στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς απηύθυνε, μέσω του «Αθήνα 9,84» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι θα είναι σημαντικό βήμα για τον νέο φορέα αν προσέλθουν πάνω από 150 χιλιάδες άτομα, ώστε να υπάρξει ισχυρή προοδευτική παράταξη και επισήμανε πως δεν γίνεται να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας και παράλληλα να διατηρηθούν τα κόμματα που θα τον απαρτίζουν.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Θ. Θεοχαρόπουλος: “Είχα πει ότι πρέπει να προηγηθεί το συνέδριο του κόμματος και στη συνέχεια η ανάδειξη αρχηγού. Αυτή ήταν και είναι -για εμένα- η λογική σειρά των πραγμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές διαδικαστικές διαφωνίες, άσχετες με το πολιτικό επίδικο. Πάντως είναι δημοκρατική κατάκτηση τα ντημπέητ. Θα βοηθήσουν. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει περισσότερο είναι να φέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο  και να αναδεικνύονται πολιτικές διαφωνίες και όχι διαφωνίες που  δεν αφορούν τους πολίτες. Οι όποιες υπάρχουσες πολιτικές διαφωνίες πρέπει να εκφραστούν τώρα και όχι μετά τις 12 και 19 Νοεμβρίου. Τώρα είναι η ώρα.  

Δημοσιογράφος: Μήπως λόγω των διαφωνιών υποθηκεύεται το εγχείρημα;

Θ. Θεοχαρόπουλος: “Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει καιρός να πείσουμε τους πολίτες να έρθουν. Ο κόσμος δεν έχει ακόμα κινητοποιηθεί και θεωρώ ότι (σσ στις εκλογές) πρέπει να έρθουν πάνω από 150 χιλιάδες πολίτες. Στις δύο εβδομάδες που απομένουν πρέπει να πολιτικοποιηθεί το εγχείρημα και να κινητοποιηθούν διότι έχουν να επιλέξουν μεταξύ συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων”.

Δημοσιογράφος: Οι θέσεις των υποψηφίων είναι διακριτές ;

Θ. Θεοχαρόπουλος: “Υπάρχουν αλλά δεν έχουν αναδειχθεί. Ορισμένοι θέλουν να ψαρεύουν και σε θολά νερά. Δεν γίνεται και ενιαίο φορέα να φτιάξουμε και τα κόμματα να κρατήσουμε. Θα ανέμενα από όλους να μιλήσουν και για την επόμενη ημέρα. Προσωπικά, έχω πει ότι πολιτικοί, όπως ο Π. Καμμένος και ο Αδ. Γεωργιάδης, είναι απέναντι στις πολιτικές μου θέσεις. Η σοσιαλδημοκρατία πρέπει να έχει μια προοδευτική αναγέννηση και ανασυγκρότηση, μακρυά από συντηρητικές πολιτικές. Για αυτό είχα κάποτε χαρακτηρίσει τη ΝΔ στρατηγικό μας αντίπαλο, επειδή δεν μπορεί ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να έχει στρατηγικό αντίπαλο τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τη ΝΔ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ σε  επίπεδο  κυβερνητικής πρακτικής δεν ακολουθούν μια προοδευτική πολιτική σε πολλά ζητήματα.

Το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 2 – 2, 5 χρόνια, δεν ήταν και πολύ επιτυχημένο. Είχε πολλές αυταπάτες και προβλήματα στην εφαρμογή και αυτό οδήγησε σε μια επώδυνη κατάσταση την οικονομία, αλλά αυτό δεν είναι  της στιγμής. Αυτό όμως που είναι της στιγμής είναι πώς πρέπει να βγούμε από τη κρίση. Αντί να δίνουμε χρήματα για τα F-16 να τα δώσουμε  για να αποκτήσει η χώρα την οικονομική της ανεξαρτησία.

Πάντως, στρατηγικός  και ιδεολογικός αντίπαλος του εκπροσώπου της σοσιαλδημοκρατίας,  δεν μπορεί παρά να είναι ο εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης. Προσπαθούμε να δούμε και που θα οδηγήσει τη ΝΔ ο κ Μητσοτάκης . Αυτό που βλέπω και εγώ και με ανησυχεί  είναι ότι πολλές φορές επικρατούν οι θέσεις του κ Γεωργιάδη  που είναι μακριά από τη φιλελεύθερη κεντροδεξιά που θα έπρεπε να υπάρχει στη χώρα μας. Και στη κυβέρνηση όμως υπάρχουν ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ με ρατσιστικές και  ομοφοφοβικές θέσεις”.

Δημοσιογράφος: Η διαφορά είναι ότι δεν δίνει αυτός το στίγμα..

Θ. Θεοχαρόπουλος: ”Οποιοσδήποτε κάνει πρόβλεψη αυτή τη στιγμή θα είναι παρακινδυνευμένη. Εκτιμώ ότι θα έχουμε  αναμέτρηση  στις 12 και στις 19 Νοεμβρίου. Εάν έρθουν περισσότεροι από 150 χιλιάδες υποψήφιοι θα δημιουργηθεί ένα θετικό γεγονός και είναι θετικό να υπάρχει μια ισχυρή Κεντροαριστερά στη χώρα. Στις 12 Νοεμβρίου οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν. Να ψηφίσουν τα μέλη, οι φίλοι της Κεντροαριστεράς για το νέο φορέα που θέλουμε να φτιάξουμε και να καταθέσουν την άποψή τους.

Από τα βασικά πλεονεκτήματα όλων όσοι ήθελαν να προηγηθεί η ανάδειξη του επικεφαλής του φορέα, είναι ότι με αυτόν το τρόπο θα είχαμε και μητρώο μελών. Βασικό πλεονέκτημα της διαδικασίας που κάνουμε τώρα είναι η δημιουργία του μητρώου μελών. Μπορούμε βέβαια  να διευκολύνουμε και κάποιους οι οποίοι νοιώθουν φίλοι της παράταξης, αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό σε ανωνυμία. Να καταθέτει τα στοιχεία του είτε εγγράφεται  ως μέλος, είτε είναι φίλος. Αποφασίστηκε να υπάρχει ένα μητρώο φίλων και ένα μητρώο μελών, από το οποίο θα δημιουργηθεί η βάση της παράταξης. Οι φίλοι που θα έλθουν, θα καταγραφούν σε λίστα, η οποία θα καταστραφεί εντός 2μήνου.”

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15