search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:09
MENU CLOSE

Ο… φυγάς: Στο Βέλγιο ο ηγέτης της Καταλονίας, μετά την άσκηση διώξεων

30.10.2017 13:42
Στον «αφρό» ο Πουτζντεμόν: Αποσύρθηκαν τα εντάλματα σύλληψής του - Media

 

Στο Βέλγιο βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόντ, μετά την άσκηση δίωξης που του ασκήθηκε από τις ισπανικές διωκτικές αρχές για στάση, απόσχιση και κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης των Φλαμανδών του Βελγίου, οι οποίοι επίσης ζητούν την ανεξαρτησία τους, είχε προσφέρει μονομερώς άσυλο στον Πουτζντεμόντ, αν η Ισπανία ασκούσε δίωξη εναντίον του.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό αν η χώρα έδωσε άσυλο στον Καταλανό ηγέτη, ενώ ο ίδιος ο Πουτζντεμόντ είχε δηλώσει ότι θα παραστεί στο καταλανικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα, ωστόσο, φαίνεται ότι έκανε δεύτερες σκέψεις.

Σημειώνεται ότι το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε ότι ο Πουτζντεμόντ βρίσκεται καθ’ οδόν προς τις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με δικηγόρους.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και βρίσκεται καθ’ οδόν» έγραψε το VRT στον ιστότοπό του. «Ο Πουτζντεμόν θα συναντηθεί εδώ με δικηγόρους και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων» επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10