search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:18
MENU CLOSE

ΑΕΚ: «Επανάσταση για την περιοχή η υπογειοποίηση και το γήπεδο»

30.10.2017 18:38
ΑΕΚ: «Επανάσταση για την περιοχή η υπογειοποίηση και το γήπεδο» - Media

 

Στα οφέλη της Νέας Φιλαφέλφειας από την υπογειοποίηση και την κυκλοφοριακή μελέτη του γηπέδου αναφέρθηκε οι άνθρωποι της ΑΕΚ και της Δικέφαλος απαντώντας παράλληλα και στις ερωτήσεις των πολιτών.

Ο project manager του γηπέδου και ο κορυφαίος συγκοινωνιολόγος, Κωνσταντίνος Ζέκος, αναφέρθηκαν στα οφέλη που θα έχει η Νέα Φιλαδέλφεια και οι πολίτες της από την υπογειοποίηση και την κυκλοφοριακή μελέτη του γηπέδου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου οι άνθρωποι της ΑΕΚ αλλά και της «Δικέφαλος» απάντησαν στις ερωτήσεις των πολιτών σχετικά με το έργο της υπογειοποίησης και στάθηκαν στα πολλαπλά κέρδη που θα έχει η περιοχή.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισαν συνολικά το έργο ως μια ιστορική ευκαιρία για τη Νέα Φιλαδέλφεια η οποία δεν πρέπει να χαθεί και για αυτό τον λόγο κάλεσαν τον δήμο να αλλάξει την στάση του και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις που θα βελτιώσουν για τα επόμενα χρόνια την ποιότητα ζωής των πολιτών της πόλης.

Δημήτρης Ανδριόπουλος (project manager):

«Δεν σας κάνει εντύπωση ότι λείπουν οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι; Είναι δυνατόν τα δωμάτια να χωρίζονται; Οι διάλογοι γίνονται με την παρουσία όλων! Το πρώτο που πρέπει όλοι να πετύχουμε είναι να πείσετε τους υπόλοιπους συναδέλφους σας ότι γίνονται αυτές οι κουβέντες παρουσία όλων. Η δημοτική αρχή πρέπει να έχει παρουσία σε τέτοια θέματα.

Χάρηκα πολύ που είδα έναν κύριο ο οποίος μου είπε ότι έχει την ταβέρνα δίπλα απ’ το γήπεδο. Είναι δυνατόν η κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου να μην προκαλέσει κάποια όχληση; Η απάντηση είναι όχι! Και σκόνη έχετε υποστεί και φασαρία επίσης. Είναι σίγουρο ότι θα επηρεαστεί η ζωή, όμως η οικογένεια της ΑΕΚ θα ανακοινώσει σε περίπου δύο μήνες οργανωμένες δράσεις για τους πολίτες.

Τα επόμενα σαράντα χρόνια είναι αυτά που θα πρέπει να μας απασχολούν όμως. Δεν πρέπει να αξιολογούμε μία κίνηση για τα δύο χρόνια όχλησης».

Κόντεψε να γίνει πόλεμος στην Αθήνα για τα έργα στην Ερμού. Όμως σήμερα η Ερμού είναι ένας από τους δέκα ακριβότερους δρόμους της πόλης. Είναι λογικό οι αλλαγές να μην αρέσουν στον κόσμο. Όμως όταν ολοκληρωθούν τα έργα ο κόσμος απολαμβάνει τις ανέσεις και δεν πρέπει να στέκεται στο πρόσκαιρο ξεβόλεμά του.

Πρέπει να βγάλετε από το μυαλό σας πως η υπογειοποίηση γίνεται για το γήπεδο. Η υπογειοποίηση γίνεται για την πόλη και για το γήπεδο. Η προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας την είχε προτείνει στην τότε δημοτική . Η ΑΕΚ ξόδεψε σε μελέτες 2εκατ. ευρώ για να υλοποιήσει ένα γήπεδο που θα λειτουργεί με την υπογειοποίηση. Το γήπεδο θα μπορούσε να γίνει και χωρίς αυτό έργο το… 1960. Βέβαια θα μιλάγαμε για ένα γήπεδο που όταν θα γίνονταν οι αγώνες θα έκλειναν οι δρόμοι. Πολύ σωστά έκανε λοιπόν η περιφέρεια και είπε στην ΑΕΚ το γήπεδο να γίνει μαζί με την υπογειοποίηση.

Η ΓΓΑ αδειοδοτεί τα γήπεδα και το συγκεκριμένο το αδειοδότησε με την υπογειοποίηση. Επίσης η οικοδομική άδεια, συμπεριλαμβάνει και το έργο της υπογειοποίησης. Θέλω να μου πει κάποιος τι νόημα έχει η κουβέντα για το αν είναι αντίθετος ο δήμος. Αυτοί που έβγαλαν τα φυλλάδια έπρεπε να είναι εδώ σήμερα. Για τον κ.Ζέκο έλεγαν ότι είναι ο κορυφαίος, όμως δεν τον κάλεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ημέρα που έγινε η συγκεκριμένη συζήτηση. Τι φοβόμαστε, λοιπόν; Βλέπουμε ένα έργο θετικά ή αρνητικά ανάλογα με τους πολιτικούς μας χρωματισμούς ή για τα θετικά που θα δώσει στην πόλη;

Νόημα έχει η ουσία. Τι κάνει η δημοτική αρχή για τον πολίτη; Δεν οδηγούν πουθενά όλα αυτά. Πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας το τι θα φέρει το έργο στην πόλη. Με την υπογειοποίηση θα απελευθερωθούν δέκα στρέμματα έξτρα χώρου για τους πολίτες και σε αυτό το μήκος του δρόμου δεν θα έχει κανείς την καθημερινή όχληση του αυτοκινήτου. Το δεύτερο είναι ότι θα αυξηθεί το πράσινο. Η πλατεία δεν θα είναι μπετό. Το τρίτο είναι ότι ένα κομμάτι του θορύβου θα καλυφθεί. Η νταλίκα θα περνάει από κάτω. Δεν θέλει φαντασία. Υπογειοποίηση είναι. Τέλος θα φύγουν τα σκουπίδια. Είναι τραγικό για μια δημοτική αρχή να καταπατά το άλσος και με αυτό το γήπεδο θα λυθεί αυτό το πρόβλημα μετά από 30 χρόνια. Θα υπομείνουμε την όχληση για 18 μήνες για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής μετά.

Η συζήτηση θα έπρεπε να ήταν για την υπογειοποίηση. Το θέμα ήταν να είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δούμε τι θα κάνουμε για να κάνουμε το μεγαλύτερο κέντρο ανάπλασης. Η σύνδεση του γηπέδου με τον σταθμό του Περισσού. Αυτή θα έπρεπε να είναι η απαίτησή σας. Θα πρέπει να πάτε στον δήμο και τις τεχνικές υπηρεσίες και να τους πείτε για αυτό το έργο. Τη σύνδεση της υπογειοποίησης με τον σταθμό του Περισσού. Αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο. Η υπογειοποίηση είναι τετελεσμένο γεγονός.

Για πολιτικούς λόγους η δημοτική αρχή ήταν εναντίον του γηπέδου. Όλοι έχουν κάποιες θέσεις και δεν είναι ζήτημα κωλοτούμπας. Η δημοκρατία τα έχει αυτά. Το “θέλουμε την υπογειοποίηση και όχι το γήπεδο” το έχετε ακούσει; Εγώ ναι. Τώρα που γίνεται το γήπεδο ακούγεται το “θέλουμε το γήπεδο και όχι την υπογειοποίηση”. Πώς γίνεται αυτό; Είναι δυνατόν να λες όχι στην υπογειοποίηση πολεμώντας το γήπεδο; Η οικοδομική άδεια λέει ότι το γήπεδο αφού χτιστεί για να πάρει άδεια πρέπει να έχει εκτελεστεί το έργο της υπογειοποίησης. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση».

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10